hitsseptember 2013

My weekend with Kine

I helgen har jeg hatt overnatting av min gode venninne Kine, og vi var også en liten tur innom sentrum tross kulden. Jeg må snart slutte å si at jeg var en tur i byen, da jeg selv bor i Oslo  og det meste av året er i byen. Men med en tur til byen mener jeg såklart en tur innom sentrum. Haha, det er faktisk helt feil og lett å missforstå, det får jeg bare beklage...  Selv bor jeg typ halvtime med t-bane og buss unna selve sentrum, noe som kan være litt deilig, da sentrum så og si aldri sover. Må si vinteren er på vei, men med mitt deilige lørdagsnnkjøp gleder jeg meg mer til de kaldere dagene. Kine og jeg gikk rundt i flere butikker på lørdagen for å finne et behagelig sjerf, dvs stort, varmt, mykt og ikke minst noe i den lavere prisklassen. Og det fant vi! Jeg må virkelig anbefalle de nye bik bok sjerfene i akryl stoff. Det kostet ikke mer enn 199 kr, og var mer enn verdt pengene! Aldri vært så fornøyd med et skjerf før, det er kjøpt til å brukes godt for å si det sånn!

Det er nok en stund siden Kine har sovet over hos meg, så nå var det virkelig på tide. Ble filmkos, lørdagsgodt, skravling og annet koselig stuff. Forje jul kjøpte jeg en morsom gave til broren min, nemlig en kortstokk på størrelsen med A4 ark. Så disse måtte testes! Ikke det at de var så enkle å stokke, men vi fant nok ut en genial løsning på det også! Men sist men ikke mist så fikk vi også ett par bilder, noe vi jenter generellt er ganske kjent for å få til når man er med venner... Haha, så min helg har vel ikke vært annet enn koselig! Hvordan har deres helg vært?The brain boss

I de siste dagene har jeg vært virkelig kvalm, og i går svimte jeg nesten av når jeg skulle ta meg en dusj... Merkelige saker. Så dagene har ikke vært så aktive, selvom jeg på fredag klarte å ta til meg nok energi til å være med på en venninnes bursdagsfest. Noe som var kjempe koselig! Fikk møtt en del gamle klassekamerater fra den tidligere skolen min, noe som igjen gjorde kvelden mye bedre! Utrolig hvor mye krefter og energi man får ved å være positiv og glad. Så en tung dag kan bli mye bedre bare ved å endre tankegangen. I de siste dagene har jeg også hatt salat dilla, med alle slags grønnsaker i. Da jeg ellers ikke alltid spiser så sundt som jeg skulle ønske, så har min nye dille gjort meg litt stolt, hihi. Ihvertfall så har jeg slappet av i one-piecen i dag, dvs helt til det fem år gamle klesplagget revna opp, hahaha, da fikk jeg meg en god latter. Vel brukt da i det minste! Og til slutt men ikke minst har lillesøster virkelig blitt min private frisør når det kommer til hårdotter og franske fletter, synes hun er flink! 
Jeg er livredd...!

I går prøvde jeg meg en tur på skolen, men tok ikke lang tid før kvalmen kom. Noe jeg ignorerte. Merker tydelig at jeg ikke har like mye energi som før, da jeg utover skoledagen mistet mer og mer motivasjon og hodet mitt klarte ikke henge med... Etter mye om og men, bestemte jeg meg for å holde ut dagen. Jeg liker virkelig ikke å få så mye fravær, noe jeg spår jeg kommer til å få fremover. Resten av dagen lå jeg rett ut, med smerter i hoftene og beina mine og ikke minst så sliten og kvalm at jeg holdt sengen resten av dagen. Dermed ble det ikke noe blogging eller vanlige fritidsaktiviteter,  ikke det at jeg har fått drevet med normale aktiviteter etter skolen på  en stund da... Må si jeg savner det... 

Men til en positiv liten sak. Husker dere jeg fortalte at min mor og søster var i butikken for ett par dager siden? I hvertfall, når de kom hjem, så hadde de med en overraskelse som gjorde meg utrolig takknemlig. De hadde med seg en iphone 4 til meg! En splitter ny bare til meg! Pleier ikke få så dyre gaver til bursdag eller jul en gang, så skal si jeg ble glad! 

Dagen i dag har jeg tilbragt hjemme... Jeg hadde ikke ork til å dra meg på skolen og pine meg selv enda en gang, og late som at alt er bra og livet er easy peasy. Så har vel holdt sofaen med selskap og... Nei, jeg kan ikke engang huske hva jeg har drevet med, noe som viser hvor sliten jeg egentlig er... EGENTLIG hadde jeg planer om å danse denne høsten, begynne på jazz og klasisk ballet, så jeg sendte inn søknad og jeg KOM INN! Noe jeg ble så glad over, men desverre når jeg fikk vite at skaden var ille og at det ikke kunne gå over på en stund så måtte jeg sende en trist mail til skolen.. Men i dag fikk jeg en ny mail fra skolen om at hvis jeg ble bra innen vårsemester dvs uke 3 i januar, så kan de holde av en plass! Jeg håper så inderlig jeg er bra innen da, men etter å ha lest litt om hvordan min mulige operasjon vil foregå så er jeg litt skeptisk.. Er skummelt å lese om hvordan inngrepene foregår og alle komplikasjonen som kan komme i ettertid.. Men hva skal man gjøre...? Får bare vente å se og håpe at jeg ikke må gjennom dette! Jeg er livredd...

Something in nothing

I dag har det ikke skjedd så utrolig mye. Jeg våknet opp i dag morges etter å ha fryset hele natten... Vinduet mitt er så dårlig isolert så det trekker veldig, noe som medførte at kroppen gjorde mer vondt og halsen ble sår igjen etter å ha blitt frisk med forskjølelsen min. Holder tydeligvis ikke med to dyner og et pledd for å holde varmen. Men det positive er at jeg hadde måtte vært hjemme fra skolen i dag uansett, da jeg har en liten periode nå med ekstra vonde hofter som gjør at resten av beina mine og ryggen blir påvirket.

Var egentlig litt koselig å være hjemme i dag. Ute har det blåst og regnet så det å lage seg en kopp kakao og ligge med pledd i sofaen, med en god film var kjempe trivelig, hihi. Fikk bare litt problemer når lillesøster ringte på og jeg måtte reise meg opp for å låse opp.. Huff, da fant kroppen min ut at den ville kjempe imot meg med smerter og tull, men klarte det alikevel. Er bare å holde hodet kaldt og bite det i seg. Lillesøster hadde tatt en av de tre første sprøytene av vaksinen som er mot livmorhalskreft som alle syvende klassinger får nå. Det tok ikke mer enn et kvarter før hun la seg ned på sofaen og sovnet. En liten reaksjon på sprøyten bare, Fikk så vondt av henne, så søt og liten. Men i dette øyeblikket, flere timer senere, så er hun oppe og går og er med moren min i butikken. Heldigvis så kom hun seg fort! Huff, det værste jeg vet er når de rundt meg ikke føler seg bra enten fysisk eller psykisk, jeg får så fort vondt inni meg om jeg ikke klarer å gjøre det bedre for dem...

Fikk meg endelig i litt mat i dag, selvom det bare var ett par grandiosa stykker, noe som ikke er så sundt, så var det bedre enn ingenting. Har rett og slett ikke hatt matlyst i dag, da jeg har blitt så sliten av min fysiske form. Men jeg klager ikke, for jeg skal jo få behandling innen ett par måneder, så er veldig spendt på det! Men må innrømme atter en gang at jeg også er litt redd for hva som skal skje.

 
Hard weeked

Da var helgen offisielt over, og det er klart for en ny uke. I helgen har jeg virkelig fått kjørt kroppen, da jeg har ryddet i huset både dagen før bursdagen, dvs fredag, og i dag som er dagen etter festen min. Ikke det at jeg ikke var helt bra fra før av da, men måtte prøve å få til en fest uansett. Er jo over et halvt år siden jeg egentlig skulle feire. Nå var det faktisk den aller første gangen jeg hadde fest hjemme med litt alkohol og uten familien hjemme. Noe som var litt spennende og endte som et veldig velykket minne jeg ikke kommer til å glemme. Alle storkoste seg og alle mine foreldres beskymringer var unødvendige. Noe jeg på forhånd hadde også forsikret dem. Jeg hadde en morsom liten plan om å ta noen bilder, men så flink som jeg er så klarte jeg å glemme bort hele greia! Haha, sånn er det å være litt surette i toppen. Ellers så har jeg ligget på sofaen i hele dag etter at det siste besøket dro hjem tidlig ettermiddag i dag. Ble nok ganske utslitt fysisk og psykisk med rydding, organisering og festing i løpet av helgen. Så blir godt med en dag fri i morgen fra skolen, jeg kan ikke pushe meg til skolen med denne kropslige tilstanden... Må si jeg missunder alle dere med friske og raske bein og kropper. Er ikke en selvfølge det nei.. Desverre.. 

Nå er jeg foresten ute etter en ny mobil, som er i okey tilstand etter ett år i bruk, noe jeg håper jeg finner! Tenkte å søke på finn.no eller noe for å titte på priser av brukte Iphone 4. Fant en fin en som jeg vurderer å kjøpe. Får bare håpe selgeren ikke har solgt den allerede! Min rosa samsung har allerede etter et halvt år begynt å leve sitt eget liv, haha x)
Min versjon av Friday 13th

Selvom det var fredag den 13 i dag, kom jeg meg helskinnet til og fra skolen. Må si det var deilig med en rolig spasertur hjem i det fine været som kom tidlig ettermiddag i dag. Himmelen var knall blå og solen skinte på fullt, noe som fikk meg til å tro at sommeren var på vei atter en gang. Dere har nok merket at september har vært unormalt varm? En liten utvidet sommer kan man ikke klage over, og det er bare å nyte mens vi kan! Da jeg kom hjem i dag fant jeg et brev i posthylla som var til meg fra sykehuset. Da jeg tidligere har skrevet om min skade i kroppen, altså høygradelig hofteleddsdysplasi, så var dette altså et brev fra sykehuset. Jeg har ventet på svar på henvisningen legen sendte i en måned nå, og endelig fikk jeg svar på timen min, informasjon og hvilke måter jeg må forberede meg på før ortopedtimen. Dere skal tro jeg ble glad når jeg så jeg får prioritert behandling før første november! Og jeg som hadde regna med lidelser i ett år til i kø på å få behandling!!! Men helt ærlig, så synes jeg dette er litt skummelt også...Etter ett par røntgener i tiden fremover og etter timen hos ortopeden på sykehuset, vet jeg nok om jeg får operasjon eller ikke.. Og jeg som blir uggen i kroppen av å tenkte på nålstikk.. Jaja, jeg er villig til å gjøre alt for å få tilbake mitt normale liv... Men min positive holdning er på plass, og jeg skal gjennom dette med et smil om munnen!

Akkuratt nå ligger jeg enda i sofaen, selvom det er flere timer siden jeg kom hjem fra skolen og først la meg ned. Har slitt litt ekstra med ubehag i dag, da jeg virkelig følte for å komme meg ut på tur med en venninne i går kveld. Noe jeg ikke angrer på i det hele tatt, var utrolig deilig og hyggelig, selvom det ble konsekvenser i dag ... Noe jeg var klar over ville skje, men man kan ikke ligge inne å rotne heller, i hvertfall ikke når man i utgangspunktet er en såppas aktiv jente som jeg har vært! Blir koselig kveld i dag med lillesøster og meg i godstua. Skal tenne opp noen telys og nyte at det er fredag! Håper dere også gjør det, ha en flott kveld! ♥

 

 

skolebanditten

To dager før jeg får storbesøk og har bursdagsfest så blir halsen sår og hodet tungt. Det var vel egentlig litt typisk, da jeg ellers nesten aldri er syk... Var vel egentlig ikke så gjennomtenkt outfit jeg hadde på meg på vei til skolen, da jeg rett og slett ikke orket å bry meg. Haha, men sånn kan man ha det noen ganger, og det viktigste er jo ikke hvordan man ser ut, men at man er den man er. Er så deilig å gå på en skole der hvor man kan gå akkuratt som man vil, uten at noen bryr seg. Jeg må innrømme at jeg ble påvirket av gamle rykter den nye skolen min bar på før jeg startet, så var veldig nervøs for å ikke finne meg til rette. Og nå etter nesten en måned senere kan jeg si at jeg ikke har gjort et bedre valg i hele mitt liv, jeg STORTRIVES!
Lipstck Pouty Petal

Kan ikke si at det er så mye som skjer om dagen nå som jeg må ta det så mye med ro, men litt forskjøla kan jeg visst bli... I dag hadde jeg på meg lebestiften lillesøster gav meg for noen dager siden, den er fra Elf og heter "Elf mineral lipstick pouty petal", superfin arge og er å anbefalle! Vi tok også klassebildet i dag, men også portrettbildet, noe jeg ikke er så fan av, haha. Har tatt portrettbildet med Fovea en gang og det er vel den eneste gangen jeg har blitt fornøyd med bildet gjennom mange år med Ariel photo team. Men blir spennende å se hvordan årets bildet blit da, kan jo hende det ble okey... Dagens slurvefeil var vel det å "glemme" nøklene mine til skapet hjemme så jeg ikke fikk skrevet så mye i våres fire timer lange norskøkt i dag... Var vel ikke før nå på kvelden jeg så at de faktisk var med meg hele veien, var bare så mye saker i veska mi at den blei godt gjemt, hahaha!! x) Jaja, nu er det sent, så alle burde sove søtt! God natt alle sammen <3

 
My Outfit Today and New Life

Da ble det blå regjering de neste fire årene, noe politikk og menneskerettigheter lærern brukte hele timen til å snakke om, haha. Må si tia gikk fort på skolen i dag, kanskje ikke så rart med tanke på at jeg startet ganske sent. Da jeg brukte så og si hele helgen til å slappe av med beina mine, så var det null stress å sitte på skolen, selvom jeg alltids kjenner noe ubehag jeg egentlig ikke bryr meg så mye med. Er bare en ting å gjøre og det er å være forsiktig, selvom denne aktive jenta her egentlig ikke er så flink til det, hehe. Men hittil har jeg overlevd, så klarer meg nok fint en stund til. I dag kjørte jeg på med den beste buksa ever, nemlig min svarte tights.. Eller en av mine mange svarte tightes, haha. Jeg har også kjøpt en ny genser fra Cubus for noen dager siden til 199 kr, som var så stilig at jeg måtte bare ha den. Man ser det ikke så godt på bildet, men den er hvit med svart skrift på begge ermer. Tilslutt fant jeg min dypt savnede olavest som jeg har letet etter i en uke nå. Og gjett hvor den var!? I baggen jeg hadde glemt å pakke ut fra forje tur til Hedalen... Typisk! Men men, så det var min outfit i dag, i tillegg til mine nye Reebook gåsko, som demper mye mere enn noramle sko, dvs gjør det mindre vondt å gå for min stusselige kropp, haha.


 

Back with heavy bag

Da er jeg endelig her igjen, og masse har skjedd..Jeg har byttet skole og jaaa, folk har sakt det er rart at jeg bytter da det bare er ett år igjen, men det er nok flere grunner til det. Men er storfornøyd på min nye skole og kunne ikke hatt det bedre! Tar ikke mer enn 10 min å gå fra meg heller!! Men så har det skjedd noe ikke fullt så bra også. Jeg brukte blandt annet nesten hele sommerferien min på å ligge stille på sofaen da jeg har vært ordntlig syk og slitt med å gå grunnet min nye diagnose: "høygraded hofteledddysplatsi" Dvs, IKKE KULT! Men etter mye hvile ha rjeg blitt litt bedre, og klarer å leve litt mer normalt. Det innebærer at jeg somregel klarer å være på skolen fulle dager, men etterpå må jeg nok desverre for meg, ligge for å lege slitasjene og for å klare dagen derpå... Og sånn går det i en ond sirkel, selvom jeg av og til skeier ut og bruker kroppen mer enn jeg burde... Det straffer seg med smerter om kvelden .. :/ Men jeg klager ikke, folk har det værre der ute. Jeg venter bare på at sykehuset skal bli ferdig med å vurdere henvendelsen legen sendte dem, så jeg vet hva jeg kan gjøre elle rom jeg må operere... Tar sin tid må jeg si...! Men jeg krysser fingra for at jeg holder ut til den tiden.. Blir jo ikke akkuratt bedre av å sitte og gå... Men til noe annet. En spennende sak som skjer i morgen for oss aller fleste 18 åringer er å stemme for aller første gangen! Jeg har lest mye om de forskjellige partiene og lært en del på skolen, da jeg tar politikk og menneskerettigheter, så nå har jeg endelig funnet et parti jeg er ganske så enig med. Og neste lørdag skal jeg endelig feire min etterlengtede bursdagsfeiring! Blir spennede og ikke minst koselig å se alle gamle klassekamerater, kompiser og gamle  venninner igjen! <3

Design av:


  • INGVILD AASHEIM