hitsjuli 2017

Viqueens Kinder - Lets Be The Cheerleaders

I et tidligere innlegg skrev jeg om noen av mine utfordringer jeg har hatt når det kommer til sport gjennom tiden. Og jeg er fortsatt utrolig glad for at jeg har kommet såpas til hektene igjen, hadde jo aldri trodd det. Men, noe jeg vil fortelle om nå, er en av mine beste opplevelser innenfor cheerleading. Det er såpas nylig som sist konkurranse, Summer Open. Denne dagen var en blanding av regn og sol, litt kjølig men det fungerte akkurat å gå i uniformen som vi hadde brettet opp til magetopp. Må si jeg trives bedre i magetopp enn i heldekkende drakt som vi hadde på Viqueens Rush. Føles mye mer profesjonelt å gå i magetopp i tillegg til at vi ville skille oss litt ut fra laget.


"For dere som ikke vet så mye om dette laget så er Rush et seniorlag fra alderen 15 og oppover. Dette er et litt øvet slash nybegynner lag innenfor klubben Viqueens, som er en av flere klubber i Oslo. Grunnen til at jeg gikk her, og ikke på et mer erfarent lag er jo mye pga at jeg trengte en rolig tilbakekomst til sporten, og her var det bare 1 trening i uken og det krevde ikke så mye av kroppen"

Grunnen til at jeg var på denne konkurransen er ikke fordi jeg skulle konkurrere med laget, for laget valgte faktisk å trekke seg pga liten interesse blant utøverne. Men heller det at noen av oss mer erfarne utøverne på laget ønsket å vise frem hva vi egentlig er gode for. Vi har nemlig satt oss sammen i en gruppe, altså en group stunt, der vi utenom treninger og etterhvert under treningstidene også øvde på et annet nivå enn de andre. Vi lærte oss nye triks og fikk utfordret oss selv. Vi har trent og trent, og tilslutt har vi klart å lære oss flere Level 6 elementer, dvs elementer som tilhører det høyeste levelet, og tilslutt sto igjen med et show vi ville vise frem.

Målet vårt var absolutt ikke å vinne konkurransen, det kunne vi vel se litt langt etter mtp hvor flinke flere utøvere er og hvor mage fler år de har vært på toppnivå, men vi ville bare vise hva jentene fra Rush faktisk har klart å lære seg alene bare ved å trene utenom treninger. 

navnet er ganske morsomt faktisk, Viqueens Kinder. Dette kommer av at vi er en godt blandet gjeng mtp hudfarger. Isabele som er flyer har den fine brunfargen, imens Martine har en lysere brunfarge, så kommer Viktoria og Nora med en gyllen lys farge og tilslutt meg... Bleik som bare det, haha! Kinderegg er jo tross alt en blanding av lys og mørk, så dette passet bra. Nam nam! 

Vi hadde faktisk tenkt at vi kom til å havne på siste plass, da vi bare hadde øvd ett par få måneder sammen, og forskjellen på dette nivået og det vi ellers trente på er enorm, men allikevel klarte vi å slå hele to lag! Og det var bare såvidt vi ikke slo gruppe nr 3 også, så jeg er suprised! And really proud! Lets go Kinder!!! 


rain day - video

Idag har det regnet en del, men har ikke stoppet oss fra å ha det gøy! Etter å ha hatt en pomfri date (yes, vi er usunne, tenke seg til haha) på resturangen på campingplassen turet vi ut i regnet og ENDELIG fikk vi hoppematten helt for oss selv! Var visst bare vi som ikke brydde oss om å bli våte. Nå sitter vi inne i hytten med pysj og gomler på noe middagsmat, ser på youtube videoer av eldre cheerleading rutiner og er i dette moduset -> kos kos kos!

Friday chilldayFredagen har gått til kos typ hele dagen. Vi begynte med en trivelig frokost ute på verandaen i den lille søte grønne hytta vår, mor, lillesøster og meg. Flott vær og camping stemning delux rundt oss. Deretter dro vi raskt ned til bassenget, og jeg tror søss og jeg var like ivrige som de små barna med balllek og dykkemasker, haha! Er sånn det skal være synes jeg! (:Sola har skint veldig av og på idag, men når den tittet frem var det perfekt værforhold, så litt soling måtte da til. Ikke det at jeg blir noe særlig tæn at all, men er jo chillern å ligge i sola uansett! Når jeg først er så lys i huden har jeg godtatt det, så er faktisk ikke et must å gå rundt solbrun for min del. 

Mot kvelden dro vi alle fire ned til Åsensbruk, stedet der vi hadde huset vårt før i tiden. Vekker mange gode minner, selvom jeg ikke enda ønker å besøke gamlehuset etter at vi måtte selge det. Er egentlig litt vanskelig at det er noen nye eiere der nå, men men. Vi dro uansett til en båthavn like ved, dro frem grillen og lagde oss deilig grillmat.Aner ikke hvordan type pose dette her skulle forestille seg, men la oss kalle det freestyle! (x

Etterpå ble det is, stranden med boffen, siste møte med ei av jentene vi ble kjent med her borte og ikke minst battery fresh (dont you dare try this drink if you not want to be addicted haha)

Wish you all a good night <3

Temting Nelly

- ikke reklame-

Noe jeg synes er veldig trivelig er å sette meg ned i godstolen, med pute i ryggen og macen på fanget. Helt rolig rundt meg, bare meg og stillheten. Vet dette høres trist ut, men synes virkelig det er deilig å koble helt ut på denne måten i ny og ne. Ofte, som mange andre mennesker rundt om i verden, ender jeg opp på nettbutikker og drømmer meg bort i all slags ting, tang og spesielt klær haha! 

Stilen min kan diskuteres for jeg kan bære klær for enhver smak. Pleier ofte å bare kle meg etter sinnstemning, alt fra kjedelige koseklær til tipp topp jåle topp i mange lystige farger. Akkurat nå har jeg tittet litt på Nelly, og her er noe av det som fristet.

                

Flirty Shoulder Dress - 249 kr                 Dreamy Lace Jumpsuite - 449 kr                 Militia Treningstights - 649 kr

                 

Jumpsuite - 899 kr                                        Genser - 179 kr                                     Jakke - 399 kr

                 

Sports BH - 299 kr                                    Hoodie Dress - 499 kr                                 Topp - 349 kr

This Is More Than A Dream

For ca 3 år tilbake lå jeg på Ullevål sykehus, i en hvit seng som kunne trilles rundt, i et rom fult av ukjente eldre pasienter, nåler og ledninger var festet til kroppen min og ikke minst fikk jeg jevnlig dosering av bedøvende smertestillende. Jeg orket såvidt å ha besøk av min nærmeste familie, jeg kastet opp jevnlig og klarte såvidt å bevege meg. Jeg hadde vært gjennom en 5 timers lang operasjon, derav 5 kirurger som kjerte, hakket, vred og skrudde i meg. 

Jeg ble født med hofteleddsdysplasi, og det var starten på det hele. Heldigvis hjalp behandlingen jeg fikk som baby en god stund. Jeg rakk å bli 17 år før det smalt skikkelig til, og hverdagen ble plutselig snudd på hodet. Jeg ble introdusert for cheerleading når jeg var 16 år, og jeg ble virkelig bitt av basillen. Jeg var på treninger via den flotteste klubben Oslo Cheerteam Galaxy alt fra 3-5 ganger i uken. Trente og pushet meg. Hoppet rett inn i et erfarent lag, og overgangen var ganske stor. Men fy søren som jeg elsket dette her!
Men en dag, under en joggetur med laget begynte hoftene å gjøre vondt. Et merkelig sted i hoftene på begge sider, men den ene siden var det noe ekstra rart med. Men jeg valgte å fortsette å løpe, for jeg skulle ikke være den som ga opp bare av litt vondter. Jeg begynte etterhvert å henge litt etter de andre, for det ga seg ikke.. Men tilslutt som smertene ble ille, valgte jeg å spurte inn mot mål istedenfor å la smertene knekke meg. Men plutselig sa det STOPP.

Etter denne dagen slet jeg med å gå, jeg haltet bortover dit jeg skulle. Jeg klarte ikke trene mer med laget, jeg satt bare på sidekanten å tøyde hoftene. Det var det eneste som ikke gjorde vondt. Men ettersom tiden gikk måtte jeg gi meg, var ikke vits i å håpe på å kunne fortsette mer. 

Men nå, 5 år etter denne hendelsen har jeg klart noe ingen trodde jeg skulle klare. Jeg har ikke bare bevist for de mange forskjellige fysioterapeutene jeg har hatt at jeg klarte å komme tilbake, men også megselv, som etter lang tid har fått høre at jeg aldri skulle klare å løpe igjen og hvertfall ikke drive med cheerleading. Men nå, dagen før jeg dro på jentetur med mamma og lillesøster, klarte jeg å gjøre flikk flakk helt alene på trampolinen!!! Og jeg er så absolutt klar for å trene cheerleading til høsten i gamleklubben OCT Galaxy, ikke minst har jeg fått tildelt en jobb som trener også! This Is More Than A Dream! <3

Forest Evening - Photos

- Fant ut at kameraet mitt ikke var så bra i kveldslyset - 


26/7-17 Family time

Utrolig koselig med hele familien samlet i går! Fikk ikke tatt så mange bilder, men hva gjør vel det når man skal leve litt her og nå haha. Var på stranden i dag alle sammen, og var utrolig deilig i vannet! Dumt vi ikke hadde på badetøy, men deilig å ta en tur ned uansett. Vi spiste deilig lunsj på vårt gamle yndlingspizzeria i Mellerud sentrum, spilte spill og bare kooos, rett og slett. 


 sang lånt fra hits for kids vol 10: Lets this party never end av Mark Oh

25.07.17 Best friends

Tirsdag gikk til tur, is, bading, turn, handling etc.. Merkelig nok er søstrene på 16 og 22 år ganske poppis bland småbarna, for barna har virvlet rundt oss dagene siden denne dagen. En gutt på 4 og en gutt på 5 år har erklært seg som våres bestevenner, sammen med to andre jenter på 10 og 12år. Sånn går det når man vil hoppe på campingens hoppematte som er full av barn haha. Kvelden endte opp med å snurre på de minste (når de ikke brukte oss som klatrestativ) og gi privattimer i turn for de eldre.  Noe som er ganske populært for endte opp med en annen flokk i kø for å prøve. Happy Music ~ Ukulele background, joyful, cheerful, soothing, calming, instrumental "https://www.youtube.com/watch?v=5Hf4DZ6neJs" av  White Noise Relaxation 

Thank you babysiss

God morgen peepz! Eller.. ettersom klokken allerede er litt over tolv, blir det mer riktig å si god ettermiddag (: Nå venter vi på å få besøk fra Pappa og storebror, som er på reisefot for en dagsvisit her hos oss. Theo koser seg som bare det, for her er det et hundeparadis av alle hunderaser og størrelser rundt hvert hjørnet haha! Snille søss har også flettet meg idag som i går (derfor masse krøller), og ja.. Er absolutt nødvendig til tider for jeg er ikke egentlig et geni i fletting.. O:) So thank you babysiss! 

Keep Up With Cheerm

Nå er jeg kommet meg til Vita Sannar Camping i Sverge, like ved der familien sitt gamle feriehus lå. Her har vi søskna nærmest vokst opp gjennom årene. Vi kjøpe huset når jeg var bare 4 år gammel, og ble solgt i fjor.. Så dvs.. Har hatt det i familien noen år, haha. Men hvorfor driver vi å camper i nærheten er et godt spørsmål. Men hvis man tenker seg litt om så er det ikke så vanskelig å komme frem til at det rett og slett kommer av masse gode minner og kanskje ikke helt gira på å miste stedet helt. For her, på Vita Sannar Camping, har vi vært mye gjennom tiden. Noe som ikke er rart, because this is a shitty pretty place to be! Utrolig mye å finne på, selvom dagene på camping blir ofte litt late. Sanstrand, sykkelleie, minigolf, resturang, hoppematte, tennis og badebasseng er bare noen stikkord. Her skal vi være i ca en ukes tid, mamma, liillesøster og jeg. Slik som i fjor, og mest sannsynligvis årene fremover å. Så nå skal jeg få tatt igjen litt blogging. Keep up with cheerm!
 

21.07.2017 Fun to be independent

Merkelig nok har jeg klart å catche opp ganske raskt hvordan jeg bytter dekk på en bil, og kan herved si at jeg er litt stolt. Har vært med ett par ganger med pappa og hjulpet typen med å fikse dekk en gang også. Så følte med stor selvtillit at jeg kunne bli med mor og kjøre på med 50/50 som bilmekanikere. #Gøy
 

20.07.2017 What A Nice Day

Liten update fra torsdagen, som vanlig på etterskudd, men hva gjør vel det når målet med bloggen er å rett og slett huske litt fra dagene som har vært. I dag tok jeg med mamma bort til Vika, der vi først varmet opp med litt kaldt å drikke, eller... Nedkjølt oss er vel et bedre ord, for denne dagen var VARMMMM! Deretter tok turen til Han og Henne, Hud og Hår klinikken der det ventet to hyggelige massører klare for å gi oss en parmassasje. Her var jeg forresten også sammen med typen min i januar for første gang, og kan ikke si jeg ble skuffet hverken idag eller den gang. 

Etter slike massasjetimer må jeg si jeg synes det er deilig å bare tusle rolig rundt med godt selskap når det er så fint vær. Det er så utrolig lett å sovne hvis man drar rett hjem, og det er ikke kult på en så fin dag som denne. Dermed ble det en koselig tusletur gjennom karl johans gate, jeg skulle så absolutt hatt med kvalitetskamera i lomma for hadde vært så mye fint å knipse på! 

Mot kvelden hadde kjæresten min og jeg planlagt å slappe av hjemme hos han, men istedenfor endte vi opp hos en venninne av han med flere andre  folk. #spillkveld #fun
 


 

19 juli 2017 Elvebakken

Dear DiaryHei og velkommen tilbake til bloggen min, cheerm.blogg.no. Nå har jeg gått gjennom alle tidligere blogger som har ligget å rustet ute på internett, og samlet alle innlegg i en og samme blogg. Som jeg har fortalt dere tidligere blogger jeg for å ta vare på minner, gamle tanker, bilder og mine redigerte videoer fra hverdagslivet. Selvfølgelig kan man skrive ned minner i en bok hjemme, lagre videoer på pc og youtube osv, men personlig synes jeg det er best å ha alt samlet på ett og samme sted. Det beste med å ha det på internett som her inne på blogg.no er nettopp det at man har tilgang uansett hvor ma befinner seg. 

Mange synes at blogging er for tenåringer, en fjortisgreie sier dem. Men helt ærlig, i en alder av 22 år, vil jeg kunne si at blogging er absolutt hva man gjør det til. Man kan blogge uten å være fjortis, uten å ønske å bli kjendis og absolutt uten å blogge for oppmerksomhet. Jeg gjør dette bare for morro og for å samle minner.. Hadde jeg hatt god hukommelse så kanskje jeg ikke hadde giddet, men når ting er som det er så hvorfor ikke?

Jeg er hvertfall klar for å update om livet mitt, so dear diary, i promise to update you about the lost moments very soon!

22.02.2016 Proff bloggern

Nå er proffbloggern tilbake på sin årlige titt på blogg.no, ønsk meg velkommen! Hahaha, neida! Men er virkelig ikke en toppblogger for å si det sånn, er jo så mye fokus på å poste daglie innlegg og ha de perfekte bildene og innleggene. Så når jeg er borte fra blogg en stund og kommer på at "sheeet, i have a blog", så får jeg dårlig samvittighet og føler meg som en idiot som har glemt bloggen bort. Men slik skal det jo ikke være! Blogger jo bare for morroskyld, for min morros skyld, ikke for å være best eller for de som leser bloggen min. Selvom det er koselig å få positiv resons på innlegg og tankene mine.

Sosiale medier og alt presset som følger med er der å drar oss ned uten at vi merker det. Samfunnet er lagt opp til det teknologiske, både fysisk og psykisk... Så man kan liksom ikke bare melde seg av heller. Noen ganger lurer jeg på hvordan det er å leve uten facebook, instagram, snapp, google og mobiltelefoner. Kanskje det var mer avslappene før i tia uten alt presset og tilgjengeligheten? Forundrer meg ikke, så #missundelig 

 

 

07.01.2016 The New Atmosphere

Første uken i januar er allerede forbi, og er godt i gang tilbake på jobb og med trening. Er flaut å si dette, men har vært skuffene dårlig med fysio øvelser og cheerøvelser i jula..   Tidligere har jeg slitt med utmattelse og masse skader.... og utmattelsen føler jeg på enda periodevis, og det er nettopp dette som har skjedd de siste ukene. Er så mye som har skjedd også i det siste, er virkelig blitt en helomvending dette nye året!

Satser på at samarbeidet mellom fysio og cheer gjør meg sterkere, så jeg kan fortsette å trene det jeg liker aller best! Håper på mange flotte opplevelser med både laget, venner og familie. Ser frem til full ommøblering av rommet, og å komme lenger i arbeidet med å fullføre vgs som privatist. Dette vil jeg si er mine nyttårsforsetter for i år, enkelt og greit haha ^^

 

24.12.2015 It`s worth it!

God Jul Alle Sammen! I dag har det vært helt toppers! Hatt en flott dag hjemme med familien, i kirka og var godt å besøke gravlunden igjen. Dette er dagen hvor det er ekstra viktig å gi noe til andre, enten om det er en god klem eller bare et smil. Jeg ble hvertfall veldig glad når jeg så tiggeren som sitter med koppen sin like ved der jeg bor. Han satt nå i ly for regnet ved kirken, og som alltid før får han de myntene jeg har. Han er en så god person, og ikke minst går pengene til noe viktig. Han samler inn til sine egne barn i hjemlandet sitt, der han ikke klarer å få noe arbeid...Er svært få steder her i verden som er så velstående som oss her i Norden. De aler fleste tar det dessverre for gitt, men det kunne vært oss som satt i et fremmed land, på en kald bakke, i regnvær, ensom og desperat håp i å kunne få litt penger for å ta vare på barna sine hjemme... 

Er dessverre ikke alle tiggere som har like gode hensikter, men det er ikke dem jeg vil fortelle dere om nå. Men det er denne ene mannen som absolutt tar hjertet mitt som jeg vil fortelle om. Jeg beundrer han, og han gir meg så mye tilbake! Til og med de dagene jeg ikke har noe å gi så får jeg et varmt smil og noen gode ord som vekker mitt trøtte sinn på vei til jobb. Jeg vil ikke så at jeg er en så flott person som gir penger til andre som trenger det, det er ikke det jeg mener med dette innlegget. Men tenk på det.. Bare det å gi noen få kroner kan forandre noen andre menneskers liv! 

20.12.2015 Sick Happiness

Endelig begynner jeg å føle på kroppen at julen er like rundt hjørnet. Er allerede blitt den 20 desember, og bare fire dager til juleaften. Noe som er sykt merkelig, med tanke på at jeg ikke har fått med meg julekalender på tv familien har sett hvert år, eller begynt å kjenne julegleden på andre måter. Har vært så opptatt med jobben, trening og hverdagsplikter at det har gått helt hus forbi.

Men i går fikk jeg hvertfall kjøpt inn juletre fra plantasjen, sammen med far, storebror og lillesøster. Noe som alltid er koselig når flere er med! Og med litt gratis varm og god gløgg, var handleturen helt komplett.

Ellers har jeg vært opptatt med å holde energien oppe for å bake ferdig pepperkakene, handle og pakke inn gaver... Selvom jeg egentlig mye av helgen lå rett ut på sofaen, da jeg fikk en tidlig julegave fra sjebnen med sterk forskjølelse og masse hostesaft.. 

Fredagen var hvertfall helt super! Da var det julebord med cheerleading klubben min, Viqueens. Har ikke hatt det så morro på lenge! :) Ble vors og bytting til finklær hos Ida direkte etter jobb sammen, før vi reise videre til viqueens hallen. God stemning og flotte folk! <3

17.12.2016 My Day Wednesday

Merker jeg updater for forskjellige dager om dagene, men nå setter jeg ikke helt de største kravene på denne bloggen grunnet at jeg har dette som en hobby og ikke som en jobb. Tok en del bilder i går og fikk i dag smelt sammen en video etter jobb, så får dere se en smakebit av my day Wednesday! 

Dagen gikk til fysioterapeut, jobb og trening. <3

16.12.2015 My snapchat breakfast

 

12.12.2015 Christmas Show Ready baby

Nå er det snart tid for juleshow med Viqueens! Er veldig spent da dette blir min første oppvisning på lang tid. Nå venter vi på at Ida skal komme bort, så drar vi alle tre bort til Apalløkka hallen! Satser på å få filmet litt, så dette blir bra! :D Var i hallen i går i flere timer også og moret oss litt, legger ved noen bilder.

11.12.2015 Nike Pro Christmas Time

Da var det blitt kvelden igjen, og snart er det endelig fredag igjen! Er alltid godt å dra på jobb og vite at helgen venter på deg hjemme. Utenom at i morgen er det tid for litt stunting i hallen med noen cuties fra laget. Noe som jeg ser frem tiil like mye som at det er helg i morgen! Woho! 

Ellers har dagen gått fort, ikke noe spesielt på jobb utenom de faste rutinene, og litt leksehjelp for førsteklasse samt litt pepperkakebaking med andre klasse. Ble en tur innom XXL med paps og Sunniva etter middag for å kjøpe oss en nike pro shorts hver og ble litt mer klar for lørdagens juleshow med klubben. 

10.12.2015 Cupie Dupie

I dag har det vært trening igjen med verdens triveligste gjeng på Viqueens! Kan ikke få sakt hvor glad jeg er for å klare å drive med cheerleading igjen! Denne treningen var den siste før juleshowet, og jeg vet enda ikke helt hvilken plassering jeg får på lørdag. Men med tanke på at jeg har hatt såpas mye bytting av posisjoner tror jeg nok jeg er ganske forberedt på det meste. Gleder meg veldig! Fikk filmet litt i da også, så får smelle sammen en video til her på bloggen innen noen dager. Er jo så gøy å redigere!

Fikk også endelig prøvd på to cupies i dag med noen cuties som ble igjen etter trening. Vi jobber ikke så mye i høyden på Rush enda, så var gøy å endelig få løftet litt høyere opp! Ble ikke helt perfekte cupies, men det kommer jeg nok fort inn igjen. Alt kommer ikke med en gang etter hele 3 års pausetid med NADA trening . x)

09.12.2015 Happy Birthday Love

Etter jobb i går pilte jeg hjem til kjæresten sin hule og fikk endelig vært litt med ham igjen. Skulle egentlig direkte i bursdagsfeiring på Fridays Aker Brygge, men da den ble litt forskjøvet måtte jeg utnytte sjansen når jeg allerede hadde pakket med meg alt for å slippe hjemom. Feiringen av Silje var også veldig koselig, fikk møtt noen nye flotte jenter og ikke minst sett Silje igjen! Så absolutt 100 % Super Tirsdag! <3

08.12.2015 Five Things I Suck At

- Det første er at jeg suger på å passe på neglene mine. Jeg elsker å lakke negler og føle meg fin på hendene, men med en gang jeg blir stresset eller usikker på meg selv så blir det totalrenovering uten at jeg i det hele tatt får det med meg... Æsj..

- Jeg bryr meg altfor mye om hva andre tenker og føler. Vil hjelpe alle, og gjøre det jeg kan for at alle har det bra. Bekymrer meg for andres vegne for det minste ting, og er altfor omsorgsfull med en god dose medlidenhet. Det sier litt når du har fått kjeft fordi du må bli mer egoistisk HAHAHA x)

- Jeg glemmer ALLTID å lukke skapdører etter meg... Når jeg tar ut et glass av skapet, snur meg for å helle i melk i glasset eller hva jeg enn nå driver med, så har jeg såklart ubevisst en meget god evne til å smelle hodet i skapdøren etterpå.. #smertefullUvane

- Noe annet som jeg siter med er lystene... Lystene til å utforske og prøve ut alt! (Ikke misforstå meg nå da... ) Lære meg alt fra A-Å og det finnes ikke grenser! Altså... Ingen er super woman, men jeg må si jeg har slitt meg ut på å prøve x) Men lysten er der uansett hva jeg gjør, så kommer sikkert til å gå på en smell til snart.. Arg.. #BeinaNedPåJordenTakk!

- Push, push, push... Jeg elsker å pushe meg selv! Gjerne til den lille graden jeg har igjen av utmattelse tar kveletak på meg, og hoftene skriker av smerte. Haha! Altså, jeg tenker ikke over det en gang, jeg er visst altfor optimist til meg selv... Noe som ikke er sunt.. Huff..

Noen som kjenner seg igjen? ... 

06.12.2015 Christmas Shopping

Lørdag var det tid for litt juleshopping. Dagene går jo så fort, og plutselig er julekvelden her! Så det var godt å komme litt i gang med innkjøp av gaver sammen med min flotte lillesøster, Sunniva. Snøen har enda ikke kommet hit til Oslo, men krysser fingrene for litt snø før jul! 

06.12.2015 Follow us to cheer practise

Da har jeg endelig rotet meg bort til bloggen igjen, noe som tok sin tid.. Beklager. Har jobbet med å redigere en film på Imovie de siste dagene til bloggen, så den er ikke helt glemt. Tok sin tid pga litt kløning, haha! (Dessverre også mye stress i hverdagen denne uken).

Videoen er fra onsdagens cheerleading trening med lillesøster, og er blitt rangert som nr 3 siden jeg måtte slutte på cheerleading for ca 3 år siden. Har for det meste vært i ro hjemme i løpet av denne tiden pga skadene og sykdommen, så det å være på et lag med mindre erfarne utøvere er faktisk veldig greit! Jeg koser meg masse, og gjengen er toppers! Er så enormt glad jeg har en kropp som klarer å trene litt igjen!

P.S. Beklager mye skurring i filmen...

30.11.2015 My weekend`s candy

Denne helgens godbiter har vært venninnetur til sentrum med Silje, isdans på spikersuppa og juletretenning. Utenom dette har jeg egentlig bare tatt det med ro hjemme med familien i håp om å komme meg litt til neste uke. Vært en del sliten og små dårlig, noe som er ganske irriterende, så krysser fingrene for en ny og bedre uke! 
 

29.11.2015 The first try

Da har jeg tilslutt klart å laget en video i imovie for aller første gang. Var mye lettere enn forventet, og må si at jeg lurer på hvordan jeg holdt ut med windows moviemaker så lenge!? Den krashet jo typ hvert femte minutt haha x) Men her er hvertfall det jeg endte opp med denne gangen, håper dere liker den! Enjoy! :D

28.11.2015 New Universe

Da har jeg overraskende nok brukt fredagskvelden på å kløne meg frem til litt mer visdom innenfor apple verdenen, for i dag har jeg fått meg en Macbook Air! Selv har jeg egentlig aldri vurdert å skaffe meg Mac, da det finnes så mange andre bra pcer for en mye billigere penge. Men nå ble det plutselig slik at jeg fikk meg en mote pc selv (hvis jeg får lov å kalle det det?), og må si jeg morer meg på oppdagelsesferd i det nye universet. Jeg håper jeg kommer raskt inn i det, wish me good luck!

26.11.2015 The Greatest News

Tiden har gått så fort, og nå er det allerede tid for å tenke på juledekor og gaver. Jeg har vært ganske opptatt i det siste med en enda mer hektisk hverdag, noe jeg stortrives med. I tillegg til en fantastisk jobb (aks assistent + turntrener), fysio, hverdagsplikter og det sosiale så har jeg gått over min komforsone og begynt på cheerleading igjen! Noe som egentlig er litt for tidlig, men har prøvd å tilpasse meg litt i det minste. Jeg har gått fra et veldig bra lag, OCT Galaxy Shine, og ned til Viqueens sitt senior nybegynner/ikke satse lag, Rush. Disse klubbene går vel egentlig ikke så godt overens, men som jeg ser på det så er cheerleading en lykkerus i seg selv. Uansett klubb og nivå. Er bare glad jeg kan prøve meg litt igjen, så får jeg heller ta å øke nivået sakte men sikkert med tiden. Er jo tross alt ute av trening etter tre år med skade og sykdom

Grunnen til dette store spranget er jo at cheerleading var en stor del av meg tidligere, og da en gammel og kjær venninne sa de trengte flere utøvere var jeg ikke så veldig vanskelig å be. Rush trener 1 gang i uka og med trenere som respekterer hemmelsene mine så kunne jeg ikke se en grunn til å la være. Det aller beste er jo at en annen herlige venninne har begynt sammen med meg, og lillesøster har begynt i samme klubb! I går var det den andre treningen min, og har allerede vært så dumdristig å prøvd meg på en flikk flakk (med spottere såklart). Men hei og hu så gøy det er! Gikk jo super fint!  Lever i drømmeland hver onsdag!

25.10.2015 The lightning process

Nå er det mandag igjen og jeg begynner å bli klar for en ny dag på jobben. Er godt at hverdagen begynner å fylle seg opp med annet enn sofa og tv. Har hatt noen krevende år bak meg, så jeg setter utrolig mye pris på å kunne jobbe igjen. Og nå etter at jeg har jobbet noen måneder så har jeg fått mer energi og styrke til å være med venner flere ganger i uken, gå lange turer med hunden, byturer og nå blir det snart tid for å trene meg så og si helt opp igjen med profesjonell hjelp. Må si jeg er ivrig på å få tilbake hverdagen som før. Utenom at jeg ikke skal trene for hardt mer, det er virkelig ikke verdt det

24.10.2015 Glutenfri Pizza

I kveld har jeg prøvd å lage en glutenfri pizza for første gang, noe som var ganske artig. Jeg pleier ikke være den aller beste kokken, men øving gjør mester. Denne oppskriften er en av de enkle regner jeg med, men fornøyd ble jeg uansett.

Jeg brukte disse ingrediensene:

 • 2,5 dl fingervarmt vann
 • 1/2 pakke fersk gjær
 • 1ss olivenolje
 • 2 tsfiberhusk/fibermiks
 • 1 ss sukker
 • 3,5 dl glutenfri mel (jytte mjøl) eller Toro glutenfri fin melblanding
 • 1 paprika
 • 1 tomat
 • litt oregano
 • 1 hermetikkboks med hakkede tomater
 • 400 g kyllingfilè
 • ost til toppen

Fremgangsmåte:

1. Jeg begynte med å blande gjæren ut i det fingervarme vannet, før jeg blandet dette sammen i en bolle med olje, fibermiks, sukker, mel til det ble en deig.

2. Deretter satt jeg den til heving på et lunt sted, eks over vasken på en rist med varmt vann under. Husk å dekke til med plastikk eller et håndkle. Deigen skal stå en times tid.

3. Nå begynner man å kjære opp kyllingfilèen  i små biter før den stekes. HUSK å sett på stekeovnen på 225 grader allerede nå da ovnen bruker tid på å bli varm nok for steking av pizzaen.

4. Så blandes hermetikkboksen inn med tomat biter i stekeplaten med kylling og drysser litt oregano på. Dette kan stå på svak varme i noen minutter. 

5. Når deigen er klar skal den ut av bollen og over på en stekeplate kledd med bakepapir. Her skal deigen trykkes utover på platen med litt fuktige og rene hender. Nå skal kjøkkenhåndkle over igjen for enda en heving i ca. 30 min evt. lenger.

 

6. Imens skjæres opp paprikaen og tomaten i strimler, riv ost til topping og evt. andre grønnsaker om ønskelig. (ananas anbefales og hakkede spinatblader)

7. Når deigen er ferdig igjen er det klart for å legge på pizzafyllet. Hell kylling/tomat/oregano blandingen over før du legger på grønnsakene. Du avslutter med å strø ost på toppen.

8. Pizzaen settes inn i ovnen i 15-20 min på midterste rille.

9. Tilslutt kan man pynte på med litt agurk for å få mer farger til maten. FERDIG!  

Takker for masse gode ideer og veiledning fra hjemmesiden til veganmissjonen. :)

24.10.2015 My favorite sport!

Da var helgen kommet, og jeg er veldig fornøyd. I går hadde jeg endelig en time hos manuell terapeut, etter mye tull i flere år med vanskligheter for å få riktig hjelp. For å forklare kort så har jeg en historie bak meg med masse treningskader, mye uvel, slitasje, hofteleddsdysplasi + en operasjon og slitt med energimangel. Så som du forstår, så føler jeg meg typ meget heldig, haha!

Men nok om det. Etter timen i går var hvertfall over 20 kilo tatt av fra skuldrene mine. Og endelig er jeg trygg på hvordan jeg kan komme meg tilbake til min favoritt sport cheerleading! Hvertfall mest sannsynligvis.

Var utrolig tøft å måtte slutte pga så mye smerter, og jeg har i flere år trodd at jeg aldri kunne begynne igjen. Klarte jo såvidt å gå en periode etterpå... Men NÅ er håpet endelig kommet tilbake! Er så takknemlig for å få så bra veiledning og hjelp til å forstå hvorfor ting er blitt som det er blitt. Så hvis du bor i oslo, har mye smerter/ubehag og trenger veiledning for å komme tilbake i form, så er det bare å skrive til meg. Jeg har hvertfall aldri vært mer fornøyd med en terapeut som denne.

Etter jobben i går dro jeg også direkte ut på cafe med to andre og koste oss i byen resten av kvelden. Tilfeldigvis dukket en gammel kompis opp også, så ble en ganske sosial kveld for en gang skyld. Føler jeg er blitt så lat med det sosiale etter at jeg begynte å jobbe, men nå begynner det å komme seg.

22.10.2015 Musical Mary Poppins

  

19.10.2015 who knows?

Da var mandagens flotte vær gått fra lyst til mørkt, og stjernehimmelen er nydelig i skrivende stund. Det er noe jeg liker best ved høsten, nemlig at nattehimmelen blir mer klar og fin. Ellers har dagen gått fort, og vært lite effektiv utenom tiden på jobb. Men i morgen er det en ny dag, og hvem vet hva dagen vil bringe?

18.10.2015 A helping hand

Nå har dagen kommet, og de aller fleste vet hvilken dag det er i dag.. Mange har gitt penger på døra, noen har tastet inn nummeret og andre har ofret noen timer av søndagen for å tusle ute i kulden med bøssa. I dag er det NRKs tv-aksjon, og pengene går til å støtte regnskogen på flere områder. Noe av det viktigste temaet for min del hvertfall nå for tiden. Her finnes det utallige mange unike dyrearter, mennesker som har levd her i alle generasjoner og ikke minst er regnskogen et av de viktigste kildene for å ta opp co2 og forhindre global oppvarming.

Dessverre for de fleste er det ikke hvordan vi lever og behandler jorden som teller, men PENGER. Avskoging er ett av de store truslene, dette kan medføre store konsekvenser for 260 millioner mennesker, halvparten av alle dyrearter i verden, klimaendringer og ikke minst luftkvaliteten til alle mennesker rundt om. Derfor engasjerer jeg meg for dette, og ønsket å gjøre min del for å stoppe ødeleggelsene. Hvis du vil støtte du også kan du klikke her (tv-aksjonen) eller her (regnskogsfondet)

17.10.2015 Autumn colors - Photo

 

 

16.10.2015 Good Morning

En ny dag har begynt, og høsten er virkelig kommet. Det er blitt mye kaldere ute den siste uken, og desto større blir da jobbvesken min. Jeg heter Marita, og er 20 år. Bor i Oslo, og jobber på aktivitetskolen (Med andre ord SFO). Jeg er veldig fornøyd med jobben min, utenom at jeg må bære på en drøss med klær for å holde varmen ute for tiden. Og kaldere blir det! Så jo fortere snøen kommer jo bedre. Da kan man i det minste finne på mye mer sprell.

 

I går var det også en kald dag, men for en lykke dag! En god stund nå har jeg ventet på å få kjøpt meg et deilig klesplagg, måtte jo vente til lønna var kommet ikke sant! Og etter jobben i går tuslet jeg på senteret som ligger rett ved siden av jobben for å tilslutt få med meg denne godsaken hjem. Men positivt overrasket ble jeg da denne saken oooog mye annet var på salg, så gjett hvem som tuslet hjem med to gode poser etter litt shopping. Jo det var meg. For en gang skyld.

Føles så godt å shoppe skikkelig i ny og ne, med tanke på at jeg egentlig er en skikkelig sparegris når det kommer til penger. Skole, helse, leilighet, egenpleie, billappen, mat og sosialt.. Ja, ALT KOSTER!

14.10.2015 l0vely hobby

Hei alle sammen!

Jeg bare fortelle at jeg har valgt å begynne med en ny blogg. Føler det gir litt mer energi for å blogge om hverdagen og annet. Den heter http://l0vely.blogg.no/ og her skal jeg fokusere på de koselige tingene for det meste, selv om jeg også er ganske lik i bloggingen som tidligere. Vi blogges der!

14.10.2015 All Your Hard Work Paids Off

Jeg må nok innrømme at det er utrolig deilig å ikke blogge. Jeg er veldig dårlig på å holde bloggen min ved like, og synes det er helt greit. Men alikevel, når jeg titter innom bloggen nå igjen etter lang tid så merker jeg at det kribler litt for å blogge fast igjen. Sannheten er at jeg er helt utslitt for tiden. Ikke noe nytt da jeg har fortalt om utmattelsen min, skadene og alt som har hemmet hverdagen min tidligere.Men nå skyldes det rett og slett utfordringene mine fra utsiden. Jeg fikk meg verdens beste jobb nå i august, og siden den gang har all min energi forsvunnet hit. Dvs jeg har det MYE bedre! Jeg KLARER å jobbe!

Ellers er det skolen... Jeg føler jeg sitter fast, og kommer ikke noe videre. Jeg har så mange mål og ønsker, men de virker så fjerne. Jeg er så sliten etter jobb, og for å fullføre vgs trenger jeg også en del penger. Noe som er demotiverende. Er ikke bare bare og fullføre i den private sektoren. Så jeg sparer og sparer. Må jo bli ferdig med vg3 en gang jeg også. Men jeg har bestemt meg, etter jul står jeg på startstreken og må ha fått nok fremgang til å klare å satse fullt på å lese fag igjen. Dette blir SPENNEDE! Så ja, jeg er lei av å være sliten. Jeg er utolmodig etter å ha en hektisk hverdag uten å falle sammen. Men samtidig er jeg ganske positiv, og gleder meg til hvert minste lille fremskritt fremover. Jeg får for eksempel ingen smerter med å jobbe lenger, og kan småløpe litt ned til bussen uten problemer. Livet er så mye lettere nå! Jeg ser hvor langt jeg har kommet, og hverdagen er litt mer rutinert og meningsfylt enn på lenge!

25.06.2015 so excited

Nå er endelig flybillettene til og fra Haugesund bestillt, og må si jeg gleder meg til noen dager i Stord. Her skal jeg besøke en flott person, så noen dager der borte blir nok absolutt trivelig! Reisen er allerede på torsdag neste uke, og denne gangen blir det å fly for første gang alene. Dette blir spennede, og litt rart samtidig... Men en gang må bli den første.

Ellers så har jeg vært på møte ang jobben i dag. Og nå har jeg skriftelig fått meg en jobb til høsten! Gleder meg virkelig til å jobbe på aktivitetskolen! Har allerede begynt å tenke på hvordan jeg ønsker å holde kursene jeg mest sannsynligvis skal ha med barna. Har jo alltid hatt lyst til å være trener for et lag innen cheerleading eller liknende, og nå virker det som at cheerleading kan bli min oppgave å holde korte kurs i. Så dette er midt i blinken for meg! Men tiden vil vise hva som blir aktuelt, er hvertfall veldig spendt på den nye jobben min! Hvor jobber dere forresten?

24.06.2015 climber stairs

Energien er virkelig på god vei, og har toppfart mot det normale. Har følt meg mye mer energifull enn tidligere i de siste månedene, og i dag har jeg gjort MASSE. Har jo som sakt tidligere slitt med utmattelse og mye smerter. Men nå i det siste har jeg ikke behøvd å hvile like mye som før gjennom dagene. En utrolig befriende følelse! Hadde bare en times sovetid etter middag i dag, så dette går riktig vei.

Hatt en så flott dag i dag! Både vært sosial, effektiv i form av matlaging og husarbeid og ikke minst i full aktivitet. Min gode venninne Amanda er endelig tilbake i oslo, og dermed ble det en god gåtur ut i det fine været på oss. I tillegg har vi besøkt det lokale arrangamanget for st.hansaften, men det var en liten skuffelse at det ikke var tent noen bål. Uansett, så er tur i seg selv god når man er to! Tilslutt endte vi opp på verandaen med besøk av Linn og Suzan, to andre barndomsvenninner, og hadde det alle tiders!

Denne helgen skal vi alle på hyttetur også, så kjenner jeg gleder meg masse! #sommerferie!           

23.06.2015 Happy happy happy

What a day! Jeg er helt forbauset over hvor mange gode ting denne dagen har bringt med seg. Har vært et ustabilt vær i oslo i dag, med både lyn, torden, overskyet, regn, blå himmel og solskinn. Men selvom det har vært dårlig vær, så har det ikke vært en negativ ting. Har virkelig kost meg både inne med film og kakao, og vært ute i det fine været. Første gode nyhet er at det ser meget lyst ut for jobb til høsten, noe som gleder mitt hjerte og hodet til de grader! Er så glad! I tillegg fikk jeg en mye bedre karakter på eksamen enn forventet. Og nå burde jeg ikke kunne smile bredere. Men joda! Var jo så hyggelig ute i dag med venninnen min og toppers kino. Så nå er jeg så trøtt av å være glad at det er på tide å få seg en god natt søvn. Men igjen, happy happy happy! :D

21.06.2015 the perfect rainy day

I går kom lillesøster på overnattingsbesøk, noe som var kjempe hyggelig! Vi satt å spilte monopol en god stund før vi tilslutt la oss, og ble enda en match dagen etter med alle søskna samlet. I dag har det regnet, lynt og tordnet, og dermed passet en innedag perfekt! Monopol er en typisk sommerferie aktivitet for oss her hjemme, og spillet er så gammelt at det kan spores til da pappa var liten på 60-tallet ett sted. Noe som gjør akkuratt denne enheten til noe litt mer spessielt enn bare et spill, hvertfall i mine øyne.

Ble også jordbær- og bananbiter dyppet i sjokolade servering underveis, noe som var prikken over i-en. Har også vært kokk de siste dagene, noe som har brakt to av mine favoritt retter til middagsbordet. Wok med sweet chillisauce og tikka masala. Nam! Men nå skal jeg ut en tur, så ønsker dere alle en fin søndag videre! =)

   

21.06.2015 Vær din egen frisør!

Nå er lillesøster blitt klipt, og hun er så fin! Etter å ha fått tips fra youtube fant hun ut at hun skulle prøve å klippe seg selv, og jeg fikk æren av å stusse det siste etterpå (de få stedene det trengtes). Ikke dumt å ta slikt hjemme, da man sparer en del hundre kroner og er mye morsomere. Hvis man ikke har slitt hår, men allikevel ønsker å få kortere hår, så kan man også donere det bort til noen som virkelig trenger det for medisinke grunner.

Ta en titt på disse videoene:

- Klippe alene: https://www.youtube.com/watch?v=tZGP5xeV3YY

- Donasjon: https://www.youtube.com/watch?v=tNMKzZHX-J8

og les her: http://www.dagen.no/Kristenliv/Ingeborg_17_gir_bort_hestehalen_til_kreftsaken-64486

20.06.2015 Basketball

Fikk ikke publisert en update i går, da det ble veldig sent pga film med pappa og deretter skype. Noe som kan ta sin tid, haha. Gøy var det uansett. Sola skinner både i dag og i går. Noe som må nytes før det dårlige været som er meldt i morgen kommer. Hadde ett par veldig hyggelige timer med lillesøstera mi på basketballbanen i går, og ble såklart en liten tur innom butikken for en is i tillegg. Måtte nyte det fine været maksimalt! Etterhvert kom kompisen min, Simen, ned en tur, og gjett hvem som vant i 21? Joda... Det var såklart meg, yay! Dessverre ble jeg litt for ivrig og ba om en ny kamp. En kamp jeg artig nok tapte. Hadde visst glemt at man burde gi seg mens leken er god! Men tapte med ett poeng forresten, så må si jeg var stolt av meg selv uansett.

Er altfor lenge siden basketballene våres var på luftetur sist. Hadde helt glemt hvor gøy det egentlig er. Kanksje det blir en ny tur i dag?  Blir hvertfall spennede å se hva denne dagen bringer! Skal i hvertfall en tur innom banken i dag, og de resterende timer går til spontaniteten selv. Ønsker dere en fin dag videre!

       

18.06.2015 welcome summertime!

Nå går vi fra en vårlig update, og frem til summertime! Ja for som sakt før, its still life på denne bloggen! Skolen er endelig ferdig nå, og kan med glede si at både standpunktkarakter og eksamen er overstått! Noe jeg tvilte litt på om var mulig. Dessverre har jeg hatt en uke med mye kvalme og utmattelsen som kom for fullt i samme sleng den perioden og lå dermed rett ut i senga på den siste eksamenen min.. Heldigvis får jeg en ny sjanse til høsten. Så da mangler jeg bare muligheten for å lese på pensum i ferien.. For disse skolebøkene er både dyre og vansklige å få tak i til utlån.. Tydeligvis...

Siden sist har hverdagen bestått av en del skolearbeid med høringer og eksamener, grilling i frognerparken, møtt venner, nydelig vær og såklart solkos, is, vært barnevakt, festet, sommershow med gamle cheerleading klubben, ett par dater (blunk blunk*), sykdom inkl. tur hos legen, husarbeid, byturer, gravlunden med urnenedleggelse og pynting av graven... Filmkvelder, hundepass, cafebesøk og familiemiddager (egen familie og venninnes). Hatt det så fint, og er absolutt klar for en smertefri og sosial sommmerferie etter to år med uheldige sommerer. I dag har jeg også ringt rundt for å forhøre meg om jobbmuligheter til høsten, og er kjempe spendt på fremtiden. Alt kan skje!

25.05.2015 Photos - Its Still Life

Siden sist kan jeg fortelle dere som følger med på denne digitale minnesiden min at ting skjer enda, selvom det ikke myldrer av updates hver dag. Det har vært en periode nå med mye mer energi til venner og kos enn på lang tid. Og våren nytes fult ut! Har faktisk vært ute av huset nesten hver dag frem til forskjølelsen kom sist fredag. Da ble det litt mer soffa og tvkos, noe som også er godt av og til.

Jeg skulle gjerne delt en haug med kvalitetsbilder, men da jeg har en reserve mobil for tiden har ikke jeg hatt tilgang til kamera når jeg har vært på farten. Men noe har jeg såklart fått kloa i å knipse med min Huawei Y330, uten frontcam til og med haha!

06.05.2015 Galaxy Girl

I går hadde sisteåreselevene på skolen russedåp ute i regnværet på Hvervenbukta. Da jeg ikke gikk på skole i russetia i fjor, ble jeg dratt med ut i år, noe som var fun. Så den gamle russebuksa ble brukt og døpenavnet mitt ble GG. Det står for Galaxy Girl, noe som passer utrolig bra. Er jo tross alt fasinert av universet som bare det og cheerleading klubben jeg gikk på heter Galaxy. Litt vittig, haha.

Var så utrolig vått og kaldt ute så Johan, Rino, Simen og jeg endte opp hjemme hos meg med Alias isteden. Dessverre tapte mitt lag, men bedre lykke neste gang! Har hvertfall hatt en strålende dag i går! =)

05.05.2015 Klatreverket

I dag har det vært en flott dag! For første gang på lenge har jeg fått trent litt, da jeg ble med to hyggelige karer på klatreverket her i Oslo. Fikk ikke klatret så mye selv pga hofta, men derimot pushups, planke og situps ble det mer av.

Da jeg var på kontroll på sykehuset for noen dager siden fikk jeg endelig beskjed om at jeg kunne trene med PT igjen på studio. Men startet visst med en liten vri før den tid. Utrolig deilig å få kroppen i gang, men merket at det er en del å jobbe med etter to år med lite trening. HAHA! #funday #klatring #friends

 

28.04.2015 The spring is love

I går samlet jeg sammen noen tidligere snappchat videoer og lagde en liten film av den lille tassen våres. Er ganske stas med en valp i huset, selvom han er litt rebell. Vi tok over Theo samtidig som den nye leiligheten til mamma den 14 april, så er absolutt en hel omvending. Siste snutten var fra i går forresten, da vi tok oss en lang og koselig tur. Elsker virkelig våren!

26.04.2015 Our new baby

I dag har det vært vaffelsøndag med hele familien hos Pappa. Fant også tilfeldigvis min gamle og absolutt slitte russebukse fra i fjor i skapet mitt. Og måtte såklart prøve den på igjen, for fun! Etter operasjonen og med noen mnd rehab og hvile, begynte jeg igjen på vg3 atter en gang. Prøver virkelig å bestå så mye jeg klarer før jeg har brukt opp alle årene mine. Og nu er det norsk som er hovedfokuset! Dermed omgås jeg russ før, under og etter skoletid for tiden, noe som er ganske rart med tanke på at jeg er ferdig der selv.

Nå står øving til høring for tur.. Har vært så sliten de siste dagene så nå ligger jeg langt etter, typisk. Men slik skjer. Er hvertfall en flott dag i dag, og våres nye 3 mnd gamle hund spreller rundt som bare det, haha! Han er skikkelig bebbi. 

23.04.2015 Sammen med idyllen

Det ble visst en uforventet pause i bloggingen en god periode nå, beklager.... Dette skyldes en helomvendig i livet mitt med både skole, familie og annet som tok fra meg all fokuset fra bloggen. Men nå er jeg tilbake igjen, sammen med det nydelige været som har vært over Oslo i de siste dagene. Har vært fantastisk med en smakebit av sommeren før den setter seg helt. Smoothien er på plass, med en blanding av jordbær, banan, appelsinjuice og eple. #Deilig

12.02.2015 PHOTO: Work it out

Hvis noen lurer på hva som skjer om dagene, så er det ikke noe mer spennede enn særemnet. Er så mye å sette seg inn i, lese og reflektere at alt blir nesten en hel sprengende bombe inni det slitne hodet mitt. Men jeg prøver så godt jeg kan, er visst ikke mer man kan gjøre. Heldigvis fikk jeg snakket med både lærer og rådgiver på skolen i dag, så ting kommer nok i mål tilslutt. Veldig hyggelig å møte noen venner på skolen i dag også, er jo så lenge siden sist! Dessverre kunne jeg ikke bli så lenge, da jeg ikke har følt meg så bra i det siste. Men det går opp og ned. Så jeg må jobbe på når jeg jobbe kan, haha! Ha en fin dag videre! (Cardigan fra H&M 399, salg 100 kr)

09.02.2015 Photo: Hard Day

Its been a hard day, but it`s a new day tomorrow

08.02.2015 The Greatest Of Them All

Helgekos delux! Er det som popper opp i hodet mitt når jeg tenker på denne helgen. Fredagen og lørdag ettermiddag var jeg med min barndomsvenn, Elisabeth, noe som har vært veldig hygggelig, også med tanke på at vi ikke har møttes siden russetiden i fjor! Er alltid godt å ta å cathce opp litt med gamle og kjære venner. Ellers gikk lørdagskvelden til bestevenn Nina med ekte lørdagsgodt, updates og kos. Etter at disse bildene ble tatt dimmet vi ned lysene, fant frem pledd og levende lys og satt i soffaen og tok en vaskeekte RELAXING og Update siden det er noen uker siden vi så hverandre sist. Kunne ikke blitt en koseligere kveld!

I dag er det også morsdag, så GRATULERER til alle mødre der ute, inkl min egen som jeg er så glad i! <3

- Hva har dere gjort i helgen?

07.02.2015 Something in my bedroom... 

06.02.2015 When You Can`t Breathe

You try... You really do your best. Every single day of your life. You always try to satisfy all requirements and tasks from all side in your life. Its hard to keep going on, because you are so tired of everything. Life should not be a war where you have to be in the lead year in and year out, without rest. Its not human. You look at me with a smile and your head raised up like this is not so bad. But I know your heart is filled with pain and surrounded byy tears and loneness. I want to hug you and tell you that I want to help you. You are loved! And you are absolutely the strongest person I know! You`re my HERO! I wish I could make your world better, but we both know so well I cannot help you out. Nobody can. Its to far complicated, and I barley understand any of the problems since you hide it all behind your mask so well. And I know why you do that. You simply try to survive it all. I know your afaird to tell the world, because they wont understand. They will just make it worse. Make you feel worse about yourself...But if you dont, its okay. We can just hang out and talk about clothes, the news, boys or movies. You just need to know that you`re not Alone! 
 

 

 

06.02.2015 A Very Nice Surprise

<p>I går var det en fantastisk dag! Dagen begynte med time hos fysioterapeuten min, da jeg har begynt å halte og ting er ikke helt som de skal enda i hoftene mine. Det var godt med litt råd, og ikke minst beroligende å snakke med fagfolk i ny og ne når man går rundt med "syk" kropp, uten å skjønne seg helt på den. Var veldig tidlig på dagen, så rakk å ta en tur innom biblioteket så jeg fikk en liten dosering av særemnet, før jeg reiste ned til byen. Utrolig hvordan energien min holt seg på topp over lang tid i går. Hadde såklart noen turer til soffakroken for å lade opp, men jeg er enda like surprised over hvor mye jeg fikk til på en dag. Er virkelig lenge siden sist!</p>
<p>Fantastisk hyggelig var det såklart å møte Awa igjen, hun er alltid så blid og herlig. Er heldig som har en venninne som henne! Det ble både aker brygge senter, litt shopping og cafe besøk på oss den kvelden. Og såklart tok vi vare på øyeblikkene og blingset til med litt bilder og videoer, noe jeg elsker! #memories #happy #friends

  

03.02.2015 Video - The new beginning

Da er jeg endelig fullt og helt i gang med oppgaven min, noe som betyr så utrolig mye for meg hvis jeg får dette til! Det er ikke bare det at denne store vurderingen avgjør nesten hele norskkarakteren min (hvis jeg kommer så langt), men den symboliserer virkelig en ny start i livet mitt. En lysere fremtid, med studier og jobb. Noe av det jeg virkelig ønsker meg, og ikke bare være "sykmeldt" fra alle mulighetene der ute pga utmattelse og fysiske plager.

Men nå er jeg utrolig spendt på de neste dagene, blir som en liten unge haha! Pga en særoppgave. Ja.. Det høres litt sært ut å glede seg over det, men så absolutt ikke, haha! Lagde en video i dag jeg vil dere med dere, noe som jeg synes er super artig! Hope You Like It :D

03.02.2015 Winter Photoshoot

03.02.2015 Its going up and down and hit og dit

Den siste tiden har gått til mye grubling over særemnet da jeg ikke har fått kabalen til å gå opp helt enda. Men tror jeg nærmer meg noe nå, er hvertfall positiv til at jeg får en pangstart innen kort tid! Ellers har det vært en stor kontrast i "super glede" og "super nedfor" den siste tiden, må nesten innrømme det siden jeg også er menneskelig og er litt lei av at man skal fremstille seg så perfekt på bloggene rundt omkring her hele tiden, så dette va rmitt bidrag. Generellt er jeg ganske ærlig på bloggen her fra før, så føler meg ikke som den typiske rosabloggeren, Im Just MySelf.

Denne uken har startet rolig og daffette (nytt ord jeg kom på i farta), den gikk til timesvis grubling, googling, leting av bøker hjemme, ideer og tanker, i tillegg til skypesamtale som var koselig med en kjær person, og såklart selskap med lillesøster som var hjemme fra skolen i dag. Fikk tid til å spille inn noen videoer, men føler det ble så mye hit og dit at jeg droppet å legge ut filmen. Kan heller lage en ny om ikke så lenge, er jo tross alt noe av det artigste med å ha en blogg synes da jeg.

27.01.2015 Det store spranget

I dag tok jeg med meg pcen, en skrivebok og norskboken min til nærmeste bibliotek med masse motivasjon! For noen dager siden snakket jeg med lærern min ang hva jeg skal gjennom for å få karakter i norsk i år, og det jeg begynner med etter to år borte fra norsktimer er såklart særemne. WOHO! Må innrømme at jeg ikke har peiling på hva det er, hvordan jeg går frem eller hva denne fordypningsoppgaven krever av meg. Men med hjelp av fronter (klassen jeg hører til har jo gått gjennom mye så ligger nok tips der), google, bøker og en saftig dose motivasjon så tror jeg at jeg skal klare å gjennomføre særemne også. Nå har jeg hvertfall et stort prosjekt i dagene fremover, og det føles egentlig veldig godt! Ønsk meg lykke til!

26.01.2015 My Happy Day

Når jeg tenker tilbake på sist fredag hvor vi jentene dro ut, sniker det seg frem et stort smil. Jeg er bare så takknemlig for at jeg har så gode venner og at jeg i det hele tatt klarer å gå så mye rundt som jeg gjør nå. For det har vært mye mer tusling rundt de siste ukene enn det jeg har gjort på lang tid, så jeg føler og håper virkelig at ting bare går oppover nå! For ting kan såklart føles litt håpløst og utholdelig til tider for oss alle, men det finnes så mye godt i livet at det er ikke verdt å bøye seg for slikt over lang tid.

23.01.2015 so Proud, So Excited

Denne dagen har jeg gledet meg til! Det er endelig helg, og jeg er tyve år så nuuu skal livet begynne! Og da jeg ikke skal begynne med særemne før i morgen, ja du leste riktig, skal prøve å fullføre norsken før sommeren.. Break A leg rnå jeg si til meg selv der! Bank I Bordet* Men God tid hadde jeg hvertfall til å fikse meg før jeg skal tusle ut nå snart.Har endelig begynt å få teken på denne makeup greia alle jentene skal være så flinke til, så PROUD!

22.01.2015 Happy Birthday to moiii

I dag fyller jeg tyve år, og skjønner ikke hvordan tiden kunne fly så fort! Men men, en ting jeg er veldig glad for er hvertfall gårsdagens innkjøp. Jeg og Mr. D kjørte til Torshov for å overta et kamera jeg skulle kjøpe via Finn.no (Genial sak det der), og har virkelig INGEN klager over kjøpet. Synes bildene blir kjempefine og for den prisen jeg betalte var det absolutt ett kupp!

 

20.01.2015 Faller mellom to stoler

 Dette året har jeg satt meg noen klare mål jeg vil jobbe mot. Jeg tror kanksje ikke jeg vil klare å nå alt dette i år, men hvis jeg kommer på god vei med noe vil jeg være veldig fornøyd, for dette er ikke akkuratt enkle gjøremål. Jeg skrev i forje innlegg at jeg ønsker å få i gang livet etter lang tid hjemme med utbrenthet og smerter. Jeg håper jeg klarer å flytte på hybel, komme i gang med studier og en deltidsjobb. Kunne trene og være sosial med venner. Men det er ikke bare bare, og desto viktigere er det å konsentrere meg om en ting av gangen. Som nå er det nav og hybel. Alt henger sammen, så for å bli såppas kvikk at jeg orker å studere og jobbe må jeg ha et rolig sted å bo. Men siden jeg er student, ( dvs har ett fag på skolen, da dette er det meste jeg har turt å begynne med nå etter jul) så får jeg ikek støtte fra nav. MEN jeg studerer for få prosent til å få bostiped og dekket utgifter for en hybel.. Så jeg faller mellom to stoler..  Det har dermed blitt en hard start på det nye året...Men jeg gir ikke opp. Dette er nå første pri og ordne opp i, og dette skal jeg klare!

 Nå er det gått snart 2 måneder siden operasjonen, og jeg er veldig mye friskere allerede. Går perfekt med en krykke og kan halte meg frem uten støtte i ny og ne også. Det føles HERLIG! Dermed har jeg også klart å fått en kick start på det sosiale, og har kost meg masse! Så fremskritt har jeg absolutt! I morgen er det tid for sykehuset igjen for CT og sjekk, så det blir spennede. I morges spilte jeg inn en video, men da pcen her lever sitt eget liv har jeg ikke fått redigert den ferdig før nå i kveld, men bedre sent enn aldri .

04.01.2015 There's a Whole New World Out There

Jeg vil begynne med å ønske dere alle et GODT NYTT ÅR! Det føles veldig godt å komme inn i et nytt år nå, hvor man kan legge hele forje år bak seg og designe det nye året som man vil. Det som er spennende og ikke minst litt skummelt er jo at det man planlegger aldri blir helt etter punkt og prikke, men det betyr ikke at det ikke blir til noe bedre.

For å få mest ut av livet må vi bare ta noen sjanser og holde spiriten oppe rett og slett. Mine forsetter for i år er virkelig å komme i gang med livet igjen etter en lang tid med ro hjemme pga smerter og utmattelse. Jeg kan nesten ikke vente med å begynne med trening, studier, sosialt morro, jobbe, hybel og kunne unne med det lille ekstra som følge av egen økonomi. Jeg går inn i det nye året, klar for alle nye utfordringer og ikke minst klar for å kjenne at jeg lever! 

25.12.2014 My different Christmas

Nå har tiden kommet for å fortelle litt om min opplevelse av førjulstiden og selve juleaften. Alt har vært annerledes i år. Etter hofteleddsdysplasi operasjonen min for akkuratt en måned siden på selve juleaften, har livet vært snudd om. Men tiden har gått fort allikevel. Sykehusetiden har vært utrolig lærerik, litt skummel, tøff men samtidig koselig og god. Jeg er veldig takknemlig for all hjelp jeg har fått av leger, kirurger, sykepleiere, fysioterapeuter, familie og ikke minst flere andre pasienter som var så hyggelige og gode. Og jeg håper alle får en god jul. Alle ute og inne, nærme og langt borte, nære og ukjente og ikke minst de som sliter mest med sykdommer, ensomhet, sorger og vonde følelser. Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe alle som har hjulpet meg tilbake, og ikke minst hjelpe alle de som faktisk trenger det mest. Men først må jeg bli helt frisk selv. Og jeg føler tiden nærmer seg. 

Er veldig godt å tenke tilbake å se hvor langt jeg har kommet siden sykehuset. I år på juleaften hadde jeg en av mine største fremskritt hittil takket være pappas motivasjon, og i tillegg fikk jeg levert en gave til en gammel venninne, vært med Mamma i kirken sammen med min bestevenninne og hennes familie og ikke minst hatt en hyggelig julekveld. Det er ikke så lett å få til alt når man hopper rundt på krykker og går på sterke smertestiller +++ Men denne tiden har vært fin uansett, hvis vi ser vekk fra lille juleaften.. Da fikk jeg virkelig oppleve året uflaks dag. Klarte å skli med krykkene så jeg måtte ta meg imot med det opererte beinet som jeg sliter med enda to dager senere i tillegg til de vanlige smertene.. Jeg ble dyttet vekk inni bokhandelen av en gammel dame som brøt seg frem så jeg nesten falt, og en kar som har gjort meg vondt og som jeg aldri ville se igjen.. Dukket opp på døra mi.. Var helt kaotisk dag.. Og vond.. Men heldigvis er gode venner bare en telefonsamtale unna, takk og lov for det. I slike tider som det her er det mye godt men også mye vondt som skjer.. Jeg håper alle tar vare på de rundt seg, og får en så god jul som overhode mulig. XOXO Marita

10.12.2014 Im So Grateful

Da har jeg allerede hatt flere dager hjemme med familien, ja litt over en uke faktisk, da jeg kom hjem tirs. 2.des. Har vært en skikkelig overgang fra sykehuset og til å komme hjem, men nå begynner virkelig ting og bli bedre. Under denne tia har jeg klart å bli enda mer selvstendig, tatt ut alle sting fra de åtte operasjonspunktene og blitt mye tryggere på smerter og kroppen min. Har dessverre ikke orket å blogge da tia har vært veldig slitsom og tung. Men nå går ihvertfall alt bare en vei, og det er fremover.

Jeg er og har vært så glad og lett den siste tiden, og ikke minst så utrolig takknemlig for den herlige behandlingen jeg fikk på sykehuset og at jeg i det hele tatt har fått operasjon og opphold gratis. Jeg må si jeg er stolt av den delen av politikken i Norge. Er jo tross alt bare vinn vinn situasjon å få folk friske så vi kan yte mer for landet og ikke gå på trygd og uføre pga noen skader vi ikke har råd til å betale for oss. Jeg hadde nok vært en dem som aldri kunne fått operasjonen jeg trengte hvis vi måtte punge ut med alt... Men her i Norge er poltikken smart og vi er en av få land som har funnet ut av dette er lønnsomt. Og det at jeg er født her med dette systemet og i dette årtusenet der alle nesten får hjelp, DET er jeg så varm i hjertet for og evig takknemlig for at jeg har ikke ord! Så TAKK til Gud eller tilfeldigheten eller hva som sto bak dette, jeg er hvertfall Veryyy Veryy GRATEFUL! <3

28.11.2014 Its going the right way

FOR NOEN DAGER!  Nå er det fire dager siden jeg ble operert, og dermed også fire krevende dager i ettertid der kroppen har reagert med så mangt. Operasjonen var ihvertfall vellykka, og takk Gud for det! Var ikke små greier disse legene drev med de fem timene jeg lå i narkose. Er ikke før i dag febern, kvalmen og matgleden er litt under kontroll. Har slitt med så mye de siste dagene innad kategori blodtrykk, puls, kvalme, har svimt av og så videre ogsåvidere. Men JEG LEVER og har klart å dratt meg en halv meter bortover gulvet i dag så proud. Im working hard here and Im Gonna Win. Me Preikas, ønsker dere alle alt godt! ?

23.11.2014 I Just Have To Belive

Ehm jaaa.. Da vet jeg nesten ikke hva jeg skal si.. Er bare få timer til jeg blir kjørt tilbake til sykehushotellet før den store dagen i morgen, da jeg er første mann ut. Har hatt helgeperm nå i helgen etter masse prat med alle som har med operasjonen å gjøre nå sist fredag. Må si jeg føler jeg legger livet mitt i gode hender, selvom en liten skrekk fortsatt lever inni meg. Begynner virkelig å føle på at tiden nærmerer seg nå, er helt klam i hendene, hjertet slår hardere og magen vrir seg. Men prøver å ikke tenke så mye på det som skjer i morgen, for må jo gjennom dette uansett hvor mye jeg gruer meg eller ei. 

Har jo en liten skrekk for disse små nålene først og fremst, så det å vite at jeg skal få en dønn av disse i meg og epidural er egentlig nok for meg. Men så topper vi hele greia med stor operasjon på mange timer som innebærer skjæring, saging, nagler og skruer. HO HO HO, jaa ingen har visst dødd hittil så får satse på at jeg ikke blir den første. Neida, er ikke så ille sak det her, men håper jeg ikke blir helt deformert eller lam.. Er jo alltid er risiko. Men må bare velge å stole på dem alle sammen. Kjære Gud, hjelper du meg nå den nærmeste dagene står jeg i evig takknemlighet etterpå! Amen! 

#operasjon #dagenførdagen #tilbaketilsykehuset #sykehus #scared #hope #belive #justdoit

20.11.2014 Video - About The Big Day

17.11.2014 Borte bra - Hjemme best

I helgen reiste vi jentene ned til Hedalen atter en gang, og ikke minst et siste besøk mens familien enda eier huset til besteforeldrene mine. Litt trist, men samtidig veldig godt å få en hel helg her. På denne tiden av året pleier det å være masse snø her, men nå var det dessverre bare regn. Men ingen sure miner forde! Har hatt en flott helg, men må innrømme at det er alltid godt å komme hjem til oslo gjen. Borte bra, men hjemme best! Hva har dere gjort i helgen?

13.11.2014 The cute surprise

I går hadde jeg en så absolutt fantastisk dag! Fikk besøk av min gode venn Aleksander som kom hele veien fra Trøndelag. Noe som var kjempe hyggelig. Ble såklart litt Oslo sightseeing, subway forran stortinget (der vi ble veldig populære blant fuglene) og deilig "espresso house kakao" før vi rømte inn i varmen hos moi. Ikke nok med et hyggelig selskap med Aleks, så dukket det opp en liten amerikansk kar ut av baggen. En kjempesøt kosebamse som har tatt veien helt fra USA. #cute

11.11.2014 The old and dear

I dag har jeg dratt frem gamle minner. Nemlig vår gamle playstationen 2 som har støvet bort med årene Husker broren min og jeg spilte mye sammen før i tiden og det var dansematte med venninner. I går fikk vi renset den, og nå har lillesøster og jeg virkelig kost oss med litt teamspill med Harry Potter, haha! Er enda futt i gamla vår. Spilte du ps2 før i tia?  

09.11.2014 Look Back Russetiden 2014

De siste årene i mitt liv har vært litt mer komplisert og annerledes enn ungdommer flest her i Norge. Selv har jeg allerede fyldt 19 år, og har enda ikke blitt ferdig med vgs. Uflaksen min med utmattelse og mye smerter i kroppen har hindret meg i fullføre det siste året. Men jeg har prøvd. Jeg har VIRKELIG prøvd. Ikke bare en gang, men hele to ganger. Først prøvde jeg å fullføre vg3 på en vgs like ved der jeg bor, istedenfor midt i sentrum, en times reise unna. Men avstanden hjalp ikke. Istedenfor ble smertene i hoftene spredd mot rygg og resterende bein som etter en måned gjorde at jeg måtte droppe ut. Etter et halvt år fikk jeg heldigvis hvilt ut mye av smertene og jeg fikk praksisplass i en barnehage frem til skolestart igjen året etter.Alle vennene mine var russ denne våren. Og selv hadde jeg veldig lyst til å feire med dem og oppleve litt av russetia som jeg hadde gledet meg til så lenge. Så jeg fikk noen smakebiter av denne opplevelsen, og jeg angrer så absolutt ikke.

Men etter feiringa så hadde jeg fortsatt myeee skole i vente. Jeg kunne jo ikke gi meg, selvom jeg lå etter alle vennene mine. Denne gangen var jeg super motivert og begynte på en annen vgs ikke så langt unna den jeg prøvde året før, for en fresh start. Men desverre.. Jeg hadde pusjet meg for langt, og etter to måneder med full skolefokus ble jeg skikkelig syk. Jeg falt nærmest sammen og den dag i dag har jeg enda ikke fått igjen gnisten eller energien som holdt meg oppe. Dette var nå i høst. Og nå er hverdagen uten skole og jobb i seg selv utfordrerne nok. Jeg klarer meg kjempeflott! Så lenge jeg ikke pusher meg mer enn den rolige og spontane hverdagen jeg lever i nå. Men skolen har jeg enda ikke gitt opp. Så sta som jeg er, haha! Etter operasjonen og når krykkene er kastet skal jeg prøve å lese litt norsk hjemmenifra. Jeg håper å bestå norsk dette semesteret. Da er jeg hvertfall på god vei. Så får vi se hvordan neste skoleår blir, har heldigvis mulighet til å ta vg3 enda en gang, hvis jeg er blitt bedre. Jeg er virkelig heldig som får så mange muligheter! Takk Gud for at jeg vokser opp i Norge i dette århundre! 

07.10.2014 Let It Snow, Let It Snow!

04.11.2014 It's Worth It!

Da var det en lang tur ut fra huset denne helgen, og som den har flydd forbi i en susende fart. Må innrømme at jeg er enda mer slapp enn jeg pleier, men når bestejenta har bursdag stiller man opp uansett. Jeg liker ikke si det eller føle på at jeg er ganske svak for tiden i forhold til det jeg pleier, men klarer somregel å piffe meg opp litt uansett når det virkelig gjelder.

Men siden sist har jeg bare vært hjemme og prøvd å hvile ut det som hviles kan. Ikke det at det hjelper stort, men holder hvertfall formen i sjakk. Lørdagskvelden var uansett virkelig verdt kreftene, og jeg gleder meg virkelig til jeg får mer energi etterhvert så jeg kan være mer sosial. Det er en gave i seg selv akkurat det der! 

28.10.2014 Psykologen

Da har jeg nettopp kommet hjem fra en time hos min nye psykolog, og er veldig fornøyd. Merkelig at det er JEG som forteller dere dette, da jeg var så imot at jeg skulle dra til slikt tidligere. Men er jo så absolutt ikke noe shame i det hele tatt! Noe jeg endelig har fått lært meg. Har alltid følt at jeg må være svak og hjelpeløs person og nærmest gitt opp livet før jeg kunne oppsøke en psykolog, men man trenger jo så absolutt ikke være der. Derimot har vi alle problemer, og ingen er jo perfekte selvom mange av oss later til slik, så kan det alltid være godt å ha noen å dele tanker eller bekymringer med. På den måten kan bekymringene eller problemene oppleves på en mye enklere og tryggere måte. Det er ikke alle problemer vi kan løsne selv, og det er ofte enklere hvis man får se ting gjennom andres øyne og spesielt med erfarne øyne. Og hvis man er så sterk at man klarer å legger alle stolthetstanker unna og ber om hjelp enten for store eller små ting, så er man så absolutt en modig person i mine øyne!

Selv så har jeg en stor operasjon i vente, og da må jeg innrømme at det er godt med litt gjennomgang i tankene før den store dagen kommer. Nå er jeg faktisk kommet dit i livet at jeg er litt stolt som kan si jeg går til psykolog! Har du vært hos psykolog før?

27.10.2014 Look At The Bright side!

24.10.2014 Oh Happy Day, Oh Happy daaaaay

Utrolig koselig dag ute med Ya Awa på liten shoppingrunde, trasking i Karl Johan, skravling og kako kos slår aldri feil! Var litt salg på bik bok i dag så fikk kjøpt meg med mine få penger en deilig kosebukse og en søt genser for det jeg hadde med, og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd! Etter å ha gått ferdig rundt fikk vi besøk av min gode venn Andreas mens vi satt på exspresso house. Noe som var kjempe koselig. 

Ellers i kveld har det blitt farmen repriser, og nå har såklart har klokka tikket i en enormt fart og burde absolutt hoppe til køys nå. God natt alle sammen! ♥

23.10.2014 This isn't every day

Er deilig å ha god tid om morgningen før man skal utføre planene sine. Så nå har jeg akkurat stelt meg litt, mens jeg slapper av med Sex and The City serien for andre gang. Har hatt en tv på rommet mitt en liten stund nå, og om ikke lenge skal den nok ned i kjellerstua igjen. Dermed prøver jeg å få kost meg så mye jeg kan med den mens jeg enda har den her oppe. Har faktisk alltid ønsket meg tv på rommet siden jeg var liten, så er litt stas. Dere vet, det små gledene! 

I dag skal jeg nemlig møte en nydelige venninne av meg, Ya Awa. Da jeg har vært så mye i ro de siste dagene, har jeg så absolutt energi nok til å møtes en koselig tur i sentrum. Ikke akkurat hverdagskost  dette her, så må si jeg gleder meg veldig! Ønsker dere alle en flott dag i dag! 

22.10.2014 Its Always Something To Do

God kveld alle sammen! Dagene går og det skjer vel egentlig ikke så veldig mye. Har jo tross alt lagt fra meg alt som drar energi ut av meg, slik at jeg kan ha en fin og overkommelig hverdag. Som nevnt før sliter jeg jo med utmattelsesproblemer, hofteskader og litt til, og dermed måtte tilpasse hverdagen min litt ekstra enn det en gjennomsnittlig 19 åring gjør. Men men, alle har sine gleder og sorger. Og jeg trives best når jeg fokuserer på de små gledene i hverdagen min som dukker opp selvom jeg ikke alltid har nok energi til å være sporty eller finne på ting med venner. Noe som var lykkerusen min før, som jeg nå har måtte kraftig redusert. Men mye ordner seg med rett innstilling! Selvom dagene kan være grå trenger man ikke trekke for gardinene.

Noen gleder i min rolige hverdag kan være:

☆ Sette seg ned i kosekroken å nyte en god bok. Leve seg inn i en annen verden der bare fantasien som stopper grensene i tolkningen av ord.

☆ At vi bor i ett av verdens flotteste land, med en nydelig natur. Så er fritt frem for en skogstur når litt energi er samlet opp, og i mitt tilfelle betyr det godt underlag for hoftene og frihethetsfølelsen jeg får når jeg er i naturen.

☆ Og igjen, vi bor i verdens flotteste land (haha) og har et velfungerende system og samfunn som tilbyr hjelp når det måtte trenges.

☆ Selvom jeg ikke alltid orker å ha besøk eller møte venner ute, så har man alltids en telefon å ringe med eller kan tekste med slik at man får inn litt sosialt allikevel.

☆ Familien er alltid rundt meg og støtter meg uansett hva det måtte være. Kan være angst for å dra til sykehuset (enda ikke vandt) eller bare trenger å snakke.

☆ Jeg har virkelig tiden til å gjøre ting jeg ellers aldri hadde fått tid til hvis jeg får litt "kick up energi" dose, som dukker opp av og til. Takket være at jeg er så mye i ro.

☆ Man lærer så enormt mye om seg selv når man detter litt utenfor samfunnet og må kjøre en helt annet retning enn alle andre.

☆ Jeg har rent vann i springen, eget rom med deilig seng, mat i kjøleskapet, tak over hodet og tilgang til klær og varme, tv og mobil, familie og venner. Og hjelpen er alltid nær selvom helsesystemet kan være litt kronglete til tider. Men jeg skal ikke klage, jeg får hjelp og støtte. Men når jeg er bra i hofter og hodet vil jeg støtte trengende som enda har ett håp om ett liv som mitt, mennesker som ikke er så heldige som meg og deg. Derfor gleder jeg meg til å komme meg i arbeid igjen når jeg er "ready to go", men penger gjør en ikke lykkelig men heller bidrar til god helse og oppfyller de grunnleggende behovene vi alle har. I mellomtiden er jeg i stand til desto like viktig støtte, nemlig i form av nestekjærlighet i mange størrelser og former. Vi kan alltid gjøre noe for noen!

#kjærlighet #støtte #omsorg #positiv #gleder 

 

20.10.2014 One Of The Last

Et barndomshjem er noe veldig verdifullt. Det ligger historie i veggene, møblene, omgivelsene og i bekken utenfor. Enten på godt eller vondt, men man har ett bånd til eiendommen på en eller annen måte uansett. I helgen besøkte vi jentene i familien det flotte barndomshjemmet til mamma, som er omringet av den vakre norske naturen. Selv har jeg viet mange timer og minner til dette stedet, og jeg har alltid følt meg varm om hjertet med tanke på ordet "Hedalen". Men nå er det på tide at nye eiere tar over, da ingen i familien kan ta over huset etter at mine besteforeldre gikk bort for flere år siden. Noe som er veldig trist, men slik er nå livet.

Minnene vil jeg nok alltid ha med meg, og jeg er takknemlig for alle familiesammenkomstene, tiden med besteforeldrene mine og roen fra landsbygda. Og bare naturen er jo en gave i seg selv å få være omringet av. Da huset ligger i sør-Aurdal kommune i Oppland fylke, er det absolutt noe helt annet enn det ellers travle bylivet her i oslo. Må innrømme at jeg nytt hver minutt jeg har tilbrakt i denne flotte bygda mens vi var her i helga, lillesøster, mamma og jeg. I tillegg var to av mine tanter også på besøk. Alltid koselig å se familien igjen. 

18.10.2014 The big day are here very soon

Okei... Nå er dagen kommet.. Ifjor sommer ble jeg virkelig slått ut pga hofteskadene mine etter all for mye og feil trening som fikk frem dysplasi i høyre hofte og slitasje i hofteleddet i venstre.. Og nå har endelig brevet kommet angående operasjonen. Om seks dager fra nå er det eksakt en måned til jeg skal få narkosen og håpe at jeg våkner til noe bedre i høyre hofte. Det er veldig skremmende, men er jo på tide å få hjelp etter snart to år med merkbare vondter og smerter av og på. Håper alt ordner seg, og har heldigvis en hel måned til å roe ned nervene på. Håper hvertfall jeg rekker å falle til ro før operasjonen, for nå er jeg ikke annet enn veldig skremt. 

14.10.2014 Halloween dekorasjon

I dag møtte jeg min gode venninne Nina, der vi begynte å planlegge litt mer av bursdagsfesten hennes. Temaet er såklart Halloween, da dette foregår dagen etter den store dagen, noe som blir super kos! Selv vet jeg ikke helt hva jeg skal kle meg ut som, men lillesøster har hvertfall kjøpt inn en panda one-piece, noe hun er utrolig nusselig i! Hennes og Mauritz har tydeligvis fått inn litt kostymer, så absolutt verdt en titt! 

Da vi hadde tenkt litt hit og dit og fått masse ideer var det på tide å komme i gang med noe fysisk arbeid. Dermed tuslet vi iskalde ned til Rema 1000 for å handle inn søppelsekker og litt annet vi trengte, før vi gikk i gang med å lage litt dekorasjon til leiligheten. I kveld begynte vi med litt dekorasjon til glassdøren fra gangen hennes og inn til stuen, noe dere ser bilder av under her. Vi klipte ut maler med forskjellige figurer før vi klipte ut disse i selve posen og dekte hullet med matfolie. Noe som ble kjempestilig! Og dette tok litt lengre tid enn vi tenkte, så vi får fortsette med resten av leiligheten senere. Men gøy var det! Noen andre som har noen halloween dekor tips? 

13.10.2014 The Good and Interesting

I dag har de gråe skyene vikte unna og solen skinte på fullt. Mamma og jeg tok en liten tur bort på et loppemarked på en av nærskolene og vi fikk tak i flere store kupp. Selv er jo veldig interessert i så mangt, alt fra universet til hvordan man legger gulvfliser riktig, haha! Så fikk tak i noen supre og interessante bøker til mitt lille bibliotek på rommet mitt. Egentlig er jeg ingen lesehest, men er alltid greit å kunne ha noe å dra frem når det måtte passe seg. Ellers har damene i huset her kost seg med masse film i stuen i dag og slappet av rett ut. Vært en slitsom periode for tia så dette var virkelig fortjent! 

10.10.2014 My little diary

Når man først har en blogg og er såppas glemsom som meg, så er det godt å kunne se tilbake på hva man har brukt dagene til i ettertid. Dermed tenker jeg å ramse opp litt fra de siste dagene som nå har gått. Ikke det at så mye har skjedd, men på tirsdagen var det faktisk en litt mer normal dag enn det jeg har opplevd på lenge. Det ble både hopp og sprell i oslo sentrum med min kompisen min, Andreas. Vi tusla rundt, koste oss på cafe og turet innom meg mot kvelden. Var virkelig deilig å være så mye i bevegelse, men merket desverre med en gang hvor utslitt kroppen ble etter at den fikk roa seg ned mot natten. Men men, det var absolutt verdt det!  Dagen etter, altså Onsdagen, var det rett og slett for det meste en restitusjonsdag etter gårsdagen. Men det ble likevel en liten tur på morrobutikken, Standard, i oslo sentrums gater med Nina og Camilla. Nina skal ha bursdagsfest den 1.nov med Halloween som tema og dermed er standard den perfekte butikk for både utkledningstips og festsaker. Ellers ble det en rolig kveld med skyping og greier. Kos! 

05.10.2014 Its A New World Out there

I dag har mye skjedd, på både godt og vondt. Men da jeg liker å fokusere mest på de positive tingene så vil jeg fortelle om dagens høydepunkter! Etter at alvoret var over tok lilleøster og jeg å så på en kjempe fin film som heter" Going The Distance", en virkelighetsnær Romantisk Komedie fra 2010. Er absolutt å anbefalle om du ikke har sett den, og liker slike sjangere. 

Ellers har min gamle barndomsvenninne og jeg tatt oss en rolig skogstur i dag mot kvelden, noe som var utrolig deilig og hyggelig. Man merker virkelig at høsten har kommet for fullt da lufta er friskere og kaldere og ikke minst har naturen forandret seg til noe enda vakrere enn normalt! Jeg må si jeg ELSKER denne tia på året! Men etter ett par timer med godsnakk og natur var det veldig deilig å komme hjem til hamburgere og lørdagskos med familien. 

02.10.2014 Left or Right?

Sometimes it goes left.. But sometimes it also goes RIGHT! Nå er ikke jeg så innmari flink i engelsken min dessverre, men poenget er nok tatt. Selv om man sitter fast i en krevende periode i livet til tider, så betyr det ikke at man blir der for alltid. Som regel hjelper det mye å løfte opp hodet å la tankekraften styre oss oppover. Positivitet. Minner. Håp. Drømmer. Ja, det er mye i tankene våres som kan hjelpe oss på vei. Ofte har tankene den autoriteten til å styre følelsene våres, og hvis man klarer å få endret det vonde og likegyldige følelsene til noe mer livlig og positivt er man på god vei til å komme seg forbi de tunge tidene.

Det er ikke lett, men noe jeg pleier å gjøre er å trekke meg litt tilbake fra det som drar meg ned og heller lage en Safe Zone med god stemning rundt meg. Telys, dimmet lys, fotoalbum, finne frem skrivebok å skriv ned fremtidsønsker, høre på Feeling Good Musikk og leve seg med, chatte med gode venner, finne frem en god bok eller ta frem en gammel hobby som strikking, scrapbooking eller hva som helst. Det har seg slik at atmosfæren kan påvirke hvordan vi har det inni oss, og sammen med tankene kan vi utrette store ting for oss selv. #Psykologi #atmosfære #tankekraft #Følelser #Positivitet

01.10.2014 The Quiet world

De siste dagene har vært utrolige rolige. Jeg har vel egentlig ikke gjort annet enn å holde soffaen med selskap og følt meg som et slask. Vet ikke hvorfor, men jeg har rett og slett vært enda mer sliten gjennom hele dagen den siste perioden. Lurer på hva det kan være? Det eneste jeg håper på er at jeg skal få mer energi og til å gjøre mer, være sosial og studere litt om ikke lenge, selvom jeg ikke blir kvitt utmattelsen på sikkert noen år har jeg hørt... Regner med at jeg er mer sliten nå pga den lille forkjølelsen jeg har og at det har vært mye å forholde seg til av tanker av ting som skjer rundt meg denne tiden. 

29.09.2014 Autumn Is Here

27.09.2014 Color saturday

Man orker dessverre ikke å blogge hele tia og hver dag, men nå kommer det hvertfall et nytt skriveri fra meg. De siste dagene har det gått i litt kjærestetid, men også hvert unormalt flink til å rydde og ordne opp. Har rett og slett hatt husarbeid gøts noen dager nå, haha, ikke noe å klage på det altså, er alltid gøy å overraske familien med litt ekstra luksus fra tid til annen. 

Utenom dette har jeg ligget rett ut... Merker jo såklart at jeg sliter med utmattelsen når nesten faller sammen hvis jeg har vært i nærheten av en normalt aktiv dag som før i tia. Men jeg prøver så godt jeg kan å finne en god ballanse slik at hverdagen blir lys og fin uansett! Men med skolen har det ikke gått like fint, men jeg jobber med saken, ting skal ordne seg og har nok av planer og løsninger på lur!

I dag har mammas gode venninne sin datter fylt ti år, og dermed ble det en lita og fantastisk koselig tur innom henne i ettermiddag. Hun er så utrolig flott jente, så det var bare en glede å ta meg tid til å lage et hjemmelaget kort til henne. Siden hun elsker rosa, så ser man dette på gaven og kortet, og jenta selv ble så glad at jeg nesten ble litt rørt selv. Ble en fargerik outfit også i dag, og endelig har jeg fått linsene mine i samme slengen. DIGG! 

Ble også en lita tur innom en kompis av meg, noe som er lenge sia nå. Så det var hyggelig å slappe av litt med prison break og pizza på lørdagskvelden. Håper dere har hatt en fin kveld også, me preikas! 

24.09.2014 You just have to practise

I dag tidlig prøvde jeg å lære meg hvordan jeg skulle krølle håret med rettetanga mi, noe jeg brukte mye lenger tid på enn forventet. Måtte nok titte på noen youtube videoer for å skjønne hvordan jeg skulle vri håret og tanga for å få til noe som helst, men det kom seg litt etterhvert. Må innrømme at jeg trodde det var mye enklere enn det viste seg å bli, er fort gjort når man ser hvor fint og lett en øvet hånd gjør det. Gjett om det skal øves fremover!

I dag ble det også en veldig koselig tur til en liten park sammen med kompisen min Johan. Alltid koselig å komme seg ut litt å skravle om alt og ingenting, tross den kalde lufta som begynner å spre seg utover landet på denne tia av året. Men "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", er det ikke sånn? 

23.09.2014 The short trip

Da var jeg tilbake i Norges hovedstad Oslo, etter en kort tur innom feriehuset vårt med mamma. Noe som har vært kjempe koselig! Jeg tok noen bilder med mobilen, da speilrefleksen ikke har noe strøm for tia, så kvalitet blir det nok ikke denne gangen.

Må si det er utrolig deilig å reise litt bort fra tid til annen, og somsakt jeg elsker litt variasjon i livet! Som man ser på bildene ble det både peiskos og kakaokos på oss i går kveld, og med tanke på kulda der nede var ekstra koselig! Vi kom ikke frem før elvetia så det var absolutt en deilig avslutning på dagen.

22.09.2014 Off To Go

Det har vært en effektiv dag med både rydding, bretting, besøk av kjæresten og nå snart er middagen ferdiglaget, nemlig laks med brokoli i form, NAM! Den er virkelig å anbefale, og oppskriften finner du HER! Mens maten er i ovnen driver jeg å pakker baggen min, slik at Mamma og jeg får dratt så fort som mulig etter maten. Vi skal nemlig en liten tur til feriehuset vårt i sverige for en dag, noe som blir kjempekos! Etter en såppas hektisk dag, blir det nok rett på fyring i peisen og kakao når vi kommer frem, jeg ønsker dere alle en fin kveld også! 

21.09.2014 Did You Know This?
1. Jeg kunne hatt etternavnet "Bolle", hvis ikke generasjonen før meg byttet navn til det vi heter i dag. Haha! 

2. En dag når jeg var i barnehagen i en alder av 1,5-2 år klarte jeg å faceplante i en nedoverbakke når vi lekte pga mine for store sko... Har arr under nesen den dag i dag. Heh.. #Unik

3. Jeg har alltid vært en veldig aktiv person, noe som tilsier 7 år med ballett, kor, ett par forskjellige typer freestyle dansekurs, et hiphop kurs, etterfulgt av noen år med ridning, basket og tilslutt Cheerleading i tre glade år før jeg endte opp med hofteskadene mine og utmattelsen.

 

4. Jeg har aldri hatt lyst til å bli voksen, så bursdager har jeg aldri nytet fult ut.

5. Jeg elsker variasjon, da mener jeg variasjon i alt ellers kan jeg gå fort lei. Men er heldigvis veldig tålmodig så kan jobbe på tomgang. HAHA

6. I 8.klasse begynte jeg såvidt med litt maskara, og det var ikke før i 10.klasse jeg begynte med hverdags sminken.

7. Familien min eier to kaniner, Glittre og PeeWee.

8. Jeg liker meg best på høsten, da det er så fine farger og friskere luft.

9.  Det tar veldig lang tid før jeg får brunfarge, må helst til Afrika i to uker for å få en ordentlig farge.

10. Jeg er veldig nysgjerrig person, elsker å reise rundt og hadde jeg hatt penger ville jeg dratt jorden rundt! 

21.09.2014 Herstiler - Glatt, Bølger og krøller

Jeg må innrømme at jeg er veldig, VELDIG fornøyd akkurat nå! Endelig har jeg fått tak i en kvalitets rettetang som ikke ødelegger håret mitt, da jeg i alle år har brukt en billig tang som har slitt veldig på håret. Denne tangen bruker ikke ren varme for å rette, bølge eller krølle håret, men heller hjelp av infrarøde stråler og damp. Jeg gikk tilfeldigvis forbi en av bodene på Oslo City i går, der en veldig hyggelig jente ga meg en smakebit av hvordan den fungerer. Og jeg måtte rett og slett komme tilbake i dag  for å ta en med meg hjem, ganske stilig med alle fargene man kan velge mellom også. I tillegg fikk jeg et deilig hår serum med på kjøpet, noe jeg ikke klagde på. Det eneste var at jeg skulle få med meg en oppbevaringsmappe til rettetangen med på kjøpet, men dessverre lå ikke denne i esken når jeg åpnet den.. Får håpe den samme jenta står der neste uke så jeg får spurt etter den også.

Jeg fant ut at de selger samme tang på Coverbrands, og det til faktisk litt billigere pris enn det jeg kjøpte den for, så det er absolutt verdt en titt innom å titte der - Klikk deg rett inn på siden -HER - 

Design av:


 • INGVILD AASHEIM