hverdagstips

Prosjekt perfekt

I dag har jeg sett på flere episoder av "Prosjekt perfekt " på NRK nett tv. Jeg synes det er både interessant og artig, og jeg tror jeg skal lage meg en egen utklippsbok hvor jeg klipper ut alle livsstilstipsene, som motetips, hudpleietips, psykisketips, treningstips osv... som jeg kommer over i blader og aviser, for så å teste ut noen selv. Greia er jo at jeg har masse av tid til dette, så det skal bli spennende å se hva jeg får til! Permen har jeg allerede klar med mange blanke ark.Her er serien om noen synes dette hørtes spennende ut.
This can help you!

Det er utrolig lett å bli stresset i det samfunnet vi lever i dag. Mange krav man må oppnå, mye å gjøre og mange steder å være, noe som også helst skal skje samtidig i samme slengen. Derfor har mange utrolig godt av disse hverdagstipsene jeg har funnet på en nettside, som  er også noen tips jegkunne hatt godt av å prøve ut. Ha en herlig kveld alle sammen! <3

 Sang: Titanic - rose`s theme


Dette nydelige bildet er helt nydelig!

1. Det er viktig med regelmessig søvn. Ikke bare for barn, men faktisk også for voksne. Ikke spis mat eller drikk kaffe og/eller te rett før du går til sengs. Sov slik du selv finner det mest behagelig. Ikke slik legen, bestekompisen eller den gamle spåkjærringa i 3. etasje sier du skal sove.

2. Forsøk å få en halvtime med ro alene før du går til sengs, men også når du står opp. Ikke noen vits i å øke på tiden. Å stå opp flere timer før man blir aktiv betyr at kroppen har verdt i jobbmodus i flere timer allerede når du kommer deg på jobb. Det tar i gjennomsnitt 40-70 minutter fra du står opp, til kroppen er 100% fit for fight.

3. Hvis du har mulighet til det, ikke spis lunsj på arbeidsplassen eller skolen. Gå ut og spis lunsj eller i det minste ut av selve bygningen du jobber i. Dette gir deg et avbrekk fra rutinen og kroppen får igang melkesyren igjen ved litt fysisk aktivitet.

4. La helg være helg. Også her, hvis du har mulighet til det, si ifra til sjefen at du ikke ønsker å bli forstyrret med arbeidsoppgaver i helgene, medmindre det er ekstremt nødvendig (noe det selvsagt alltid er for en sjef). Reis gjerne unna til bestemor, en tante, en venn eller annen familie i helger slik at også disse dagene blir aktive og ikke de samme helg etter helg.

5. Når du har ferie, ta ferie. Kom deg bort, nyt livet, deg selv og gjør ting du (og) familien har lyst til. Her er det viktig at du og evt, makker planlegger på forhånd, slik at det ikke blir en av dere som går gretten rundt i ferien fordi den andre fikk "viljen" sin. Som sagt, ferien skal nytes, enten man er alene, sammen med familien, venner eller reiser som et par.

GONE

I sommerferien da tiden sto stille fant jeg frem en bok min eldre bror fikk i fjor til jul av våres bokglade tante. Jeg hadde aldri hørt om serien før, men etter å ha lest en side var jeg allerede helt slukt av boken.GONE-forsvunnet er bok nr 1 og kom ut i 2008. I går lånte jeg bok nr 2 av en venninne så da er det bare å kaste seg over denne også. Vil anbefalle serien sterkt for de som ikke liker å lese til vanlig, og søte lesehester der ute som liker lettleste fantasy bøker med en teskjed kjærlighet og 100 dl spenning! -Q: Lest serien, hva synes du?


-Marry-

Glede er ett hemmelig våpen

Noe av det viktigste i hverdagen er å ha det godt. Vi kan vel si rett og slett det å være glad! Det er utrolig mye som kan gjøre en glad, og det er det lille ekstra i hverdagen som gjør den vellykket. Det viktigste er å smile, det er noe det fineste vi kan gjøre for andre og oss selv!

- Den største gleda ein kan ha, det er å gjera andre glad. (Av Mikael Aksnes)♥ Ellers er det utrolig mye som gleder, det er bare å åpne opp øynene. Føst og fremst kan vi se etter på hvor godt vi har det som bor i Norge og lever i ett flott samfunn med gratis utdanning, rent vann i springen, demokrati, ett sted  å bo i, ytringsfrihet, tilgang til varme og strøm. Bare det burde vi være utrolige takknemlige for, for dette er ingen selvfølge i den verdenen vi lever i.

♥ Det å gi en gave til en venn uten noe spessiell grunn!

♥ Jobbe hardt med ett prosjekt, skolearbeid eller annet og få ett overraskende godt resultat.

♥ Å trene gjør en godt, og følelsen du får når du er ferdig er enda bedre!

♥ Friske opp rommet ditt med litt ordnen, ommøblering, nye bilder eller annet.

♥ Tilbringe ekstra tid med en god venn, familie eller med kjæresten!

♥ Sett på høy musikk og syng med eller dans for deg selv!

♥ Det finnes mye utenfor døren din, gå ut og opplev noe nytt sammen med noen gode venner.

♥ Bak en kake eller lag en frisk smoothie bare for kosens skyld.

♥ Få nok søvn, det er utrolig viktig for å fungere godt gjennom dagen!

♥ Legg deg til faste tider og heller litt tidligere slik at du kan slippe å stresse på morgningen.

♥ Gi din venn en klem når dere møtes, det er alltid koselig!

♥ Finn deg en hobby eller begynn med en ny sport, forandring fryder!

♥ Sett deg noen mål og prøv å nå dem!

♥ Gi beskjente og ukjente personer ett smil når du går forbi dem på gaten, eller enda bedre ta en liten prat.

♥ Ikke glem å tenke positivt og tving frem ett smil, du vil fort finne ut av hvor mye lettere dagen blir are av det!

 

Glede er ett hemlig våpen for å beskjempe hverdagen.

 

-Marry-

En god start på dagen!

 

En god start på dagen er å våkne med ett smil, og tenke "i dag skal det bli en bra dag!". I det siste har jeg startet dagen min med å ta en kopp grønn te og noe frukt som frokost, det gir en beroligende stemning. Grønn te er også veldig bra for helsen: godt for hjertet, gir finere hud, øker forbrenningen, stimulerer imunforsvaret, lindrer solbrenthet, beskytter mot kreft, minker søtsuget og mye mer...

Ta gjerne å tenk ut 3 ting samtidig som du har lyst til å gjøre i løpet av dagen. Eks: ta en joggetur, overraske en venninne med en stor klem når dere møtes eller lage en deilig smoothie til frokost. Det er det lille ekstra i løpet av dagen som gjør den fin.

Jeg selv har planlagt å ta en ordentlig joggetur siden det er så fint vær, jeg skal stå for middagen og lage Taco til hele familien og jeg skal sette av tid til å tøye (noe jeg har vært dårlig på i det siste, shame on me!).


-Q: Hvordan starter du din dag?

-Q: Pleier du å drikke grønn te?

-Marry-ukens tips

Beyoncé - Listen

 

Dans som stjernene.

Dans er en aktivitet som gir styrke til hjernen. Å lære nye bevegelser aktiverer hjernens bevegelsessenter som dermed utvikler nye nerveforbindelser. Dansing demper også hjernens stressrespons.

Ta hunden ? eller deg selv ? med på en gåtur. 30 minutters spasertur for dagen kan senke blodsukkeret. Det hjelper på blodtilførselen til hjernen, slik at du tenker klarere.

Følg med i tiden,heng opp kalendere.

Å sjekke kalendere hjelper til med å holde fokus, mens du skaper et mentalt bilde av dagen I hodet ditt. Det blir lettere å huske gjøremål og ta vare på minner. Å skriv dagbok er også en god idè.

Slapp av i 20 minutter hver dag

Om du tar deg en stille stund for deg selv hver dag vil du etterhvert få en ny kontroll over din fysiske og mentale helse. Blodtrykket synker, og stressnivået daler. Du vil garantert bli mer lykkelig og få mer energi.

Drikk mye vann og grønn te

for å tilføre fuktighet, tren regelmessig, få frisk luft og ta vare på huden din ved å rense den hver dag.

 

-Marry-

Design av:


  • INGVILD AASHEIM
  • hits