hitsCheerleadning

The Team - Everyone special

Cheer - September

Nå har september flydd av sted, og mye rart har skjedd denne måneden også. Jeg har trent med laget, Eclipse, og med gruppen min, Aliens. Vært trener for Thunder jentene og hatt trenermøte hos Ida. Blitt bedt på gardeball og møtt Gardisten, Sindre, for første gang. Stemt ved valget. Heiet på Oslo Maraton med gjengen og trent utenom i hallen en god del. Vært i Hedalen i høstferien. Begynt innkjøp av julegaver, selvom det er ganske tidlig haha. Vært i en super koselig dåp i Tronheim med Morten og hans familie da Lille Selma Sol ble døpt. Samtidig var det foreldrenes bryllup som de overrasket oss med i kirken. Vært på innflytningsfest hos Hedda. Skaffet meg polaorid kamera. Vært med venner og jaa.. Mye rart har skjedd denne måneden. 

 

16/9-17 Oslo Maraton - OCT Galaxy Eclipse / thunder

Proud to Be Galaxy

Endelig helg! Føler det skjer så mye hver dag at den lille fritiden jeg ender opp med å ha bruker jeg på å sove.. Men føler jeg trenger det nå som jeg har skikkelig hostesjuken og ganske tung i hodet for tiden. Håper det går over snart for er slitsomt å få hosteanfall midt under treningen. I går var jeg på ukas turntrening med laget, og synes helt ærlig dette er noe av det morsomte. For jeg har så lyst til å bli trygg i å kaste meg rundt i flikk! Måtte også ta en av turntrenerne i hånde på sesongen mål.. Araber Flikk Salto... Haha, altså.. Jeg skal prøve hvertfall, men psyken min er ikke en av de sterkeste når det kommer til turn dessverre. Så får bare krysse fingrene og jobbe på så godt jeg kan. Er hvertfall utrolig kos å trene med Eclipse gjengen, de holder motivasjonen min på topp hvertfall!

 

Også er det ikke en hemmelighet at jeg elsker å være base i cheerleading. Jeg har såklart prøvd å fly, men å gi kontrollen bort til de under meg er ikke noe jeg trives med. Jeg høres helt kontroll freak ut, men liker absolutt ikke høyder hvor jeg lett kan falle ned.. Litt høydeskrekk ja.. 

Allikevel ble jeg overtalt til å prøve partner stunt. Noe jeg aldri trodde noen skulle få meg med på, var nok nysgjerrigheten min som vippet over tilslutt tror jeg. Partner stunt er forrest der hvor en person løfter alene en annen person opp i luften. Dvs jeg tvang med noen sterke karer til å stå rundt oss i tilfelle jeg skulle face plante, for det scenarioet så jeg ganske tydelig foran meg. MEN VI STO STØDIGE, eneste som ødela var skrekken som gjorde flyer jobben min litt vanskelig, tenkte altfor mye på å falle ned hahahaha! Så om jeg ble stolt av megselv for å ha pushet meg til dette skal jeg love dere at jeg ble, hahha! Respect for Flyers! 

Memo to Recall

Etter rundt 4 års tid borte fra yndlingssporten min cheerleading, begynte jeg opp igjen i november i 2015 i viqueens på nybegynner laget for senior. De trener 1 gang i uken, og denne gjengen var jeg på tur med til NM i Tønsberg i 2016. Vi hadde det veldig gøy, og her er noen av bildene fra helgen :)

Viqueens Kinder - Lets Be The Cheerleaders

I et tidligere innlegg skrev jeg om noen av mine utfordringer jeg har hatt når det kommer til sport gjennom tiden. Og jeg er fortsatt utrolig glad for at jeg har kommet såpas til hektene igjen, hadde jo aldri trodd det. Men, noe jeg vil fortelle om nå, er en av mine beste opplevelser innenfor cheerleading. Det er såpas nylig som sist konkurranse, Summer Open. Denne dagen var en blanding av regn og sol, litt kjølig men det fungerte akkurat å gå i uniformen som vi hadde brettet opp til magetopp. Må si jeg trives bedre i magetopp enn i heldekkende drakt som vi hadde på Viqueens Rush. Føles mye mer profesjonelt å gå i magetopp i tillegg til at vi ville skille oss litt ut fra laget.


"For dere som ikke vet så mye om dette laget så er Rush et seniorlag fra alderen 15 og oppover. Dette er et litt øvet slash nybegynner lag innenfor klubben Viqueens, som er en av flere klubber i Oslo. Grunnen til at jeg gikk her, og ikke på et mer erfarent lag er jo mye pga at jeg trengte en rolig tilbakekomst til sporten, og her var det bare 1 trening i uken og det krevde ikke så mye av kroppen"

Grunnen til at jeg var på denne konkurransen er ikke fordi jeg skulle konkurrere med laget, for laget valgte faktisk å trekke seg pga liten interesse blant utøverne. Men heller det at noen av oss mer erfarne utøverne på laget ønsket å vise frem hva vi egentlig er gode for. Vi har nemlig satt oss sammen i en gruppe, altså en group stunt, der vi utenom treninger og etterhvert under treningstidene også øvde på et annet nivå enn de andre. Vi lærte oss nye triks og fikk utfordret oss selv. Vi har trent og trent, og tilslutt har vi klart å lære oss flere Level 6 elementer, dvs elementer som tilhører det høyeste levelet, og tilslutt sto igjen med et show vi ville vise frem.

Målet vårt var absolutt ikke å vinne konkurransen, det kunne vi vel se litt langt etter mtp hvor flinke flere utøvere er og hvor mage fler år de har vært på toppnivå, men vi ville bare vise hva jentene fra Rush faktisk har klart å lære seg alene bare ved å trene utenom treninger. 

navnet er ganske morsomt faktisk, Viqueens Kinder. Dette kommer av at vi er en godt blandet gjeng mtp hudfarger. Isabele som er flyer har den fine brunfargen, imens Martine har en lysere brunfarge, så kommer Viktoria og Nora med en gyllen lys farge og tilslutt meg... Bleik som bare det, haha! Kinderegg er jo tross alt en blanding av lys og mørk, så dette passet bra. Nam nam! 

Vi hadde faktisk tenkt at vi kom til å havne på siste plass, da vi bare hadde øvd ett par få måneder sammen, og forskjellen på dette nivået og det vi ellers trente på er enorm, men allikevel klarte vi å slå hele to lag! Og det var bare såvidt vi ikke slo gruppe nr 3 også, så jeg er suprised! And really proud! Lets go Kinder!!! 


This Is More Than A Dream

For ca 3 år tilbake lå jeg på Ullevål sykehus, i en hvit seng som kunne trilles rundt, i et rom fult av ukjente eldre pasienter, nåler og ledninger var festet til kroppen min og ikke minst fikk jeg jevnlig dosering av bedøvende smertestillende. Jeg orket såvidt å ha besøk av min nærmeste familie, jeg kastet opp jevnlig og klarte såvidt å bevege meg. Jeg hadde vært gjennom en 5 timers lang operasjon, derav 5 kirurger som kjerte, hakket, vred og skrudde i meg. 

Jeg ble født med hofteleddsdysplasi, og det var starten på det hele. Heldigvis hjalp behandlingen jeg fikk som baby en god stund. Jeg rakk å bli 17 år før det smalt skikkelig til, og hverdagen ble plutselig snudd på hodet. Jeg ble introdusert for cheerleading når jeg var 16 år, og jeg ble virkelig bitt av basillen. Jeg var på treninger via den flotteste klubben Oslo Cheerteam Galaxy alt fra 3-5 ganger i uken. Trente og pushet meg. Hoppet rett inn i et erfarent lag, og overgangen var ganske stor. Men fy søren som jeg elsket dette her!
Men en dag, under en joggetur med laget begynte hoftene å gjøre vondt. Et merkelig sted i hoftene på begge sider, men den ene siden var det noe ekstra rart med. Men jeg valgte å fortsette å løpe, for jeg skulle ikke være den som ga opp bare av litt vondter. Jeg begynte etterhvert å henge litt etter de andre, for det ga seg ikke.. Men tilslutt som smertene ble ille, valgte jeg å spurte inn mot mål istedenfor å la smertene knekke meg. Men plutselig sa det STOPP.

Etter denne dagen slet jeg med å gå, jeg haltet bortover dit jeg skulle. Jeg klarte ikke trene mer med laget, jeg satt bare på sidekanten å tøyde hoftene. Det var det eneste som ikke gjorde vondt. Men ettersom tiden gikk måtte jeg gi meg, var ikke vits i å håpe på å kunne fortsette mer. 

Men nå, 5 år etter denne hendelsen har jeg klart noe ingen trodde jeg skulle klare. Jeg har ikke bare bevist for de mange forskjellige fysioterapeutene jeg har hatt at jeg klarte å komme tilbake, men også megselv, som etter lang tid har fått høre at jeg aldri skulle klare å løpe igjen og hvertfall ikke drive med cheerleading. Men nå, dagen før jeg dro på jentetur med mamma og lillesøster, klarte jeg å gjøre flikk flakk helt alene på trampolinen!!! Og jeg er så absolutt klar for å trene cheerleading til høsten i gamleklubben OCT Galaxy, ikke minst har jeg fått tildelt en jobb som trener også! This Is More Than A Dream! <3

17.12.2016 My Day Wednesday

Merker jeg updater for forskjellige dager om dagene, men nå setter jeg ikke helt de største kravene på denne bloggen grunnet at jeg har dette som en hobby og ikke som en jobb. Tok en del bilder i går og fikk i dag smelt sammen en video etter jobb, så får dere se en smakebit av my day Wednesday! 

Dagen gikk til fysioterapeut, jobb og trening. <3

12.12.2015 Christmas Show Ready baby

Nå er det snart tid for juleshow med Viqueens! Er veldig spent da dette blir min første oppvisning på lang tid. Nå venter vi på at Ida skal komme bort, så drar vi alle tre bort til Apalløkka hallen! Satser på å få filmet litt, så dette blir bra! :D Var i hallen i går i flere timer også og moret oss litt, legger ved noen bilder.

11.12.2015 Nike Pro Christmas Time

Da var det blitt kvelden igjen, og snart er det endelig fredag igjen! Er alltid godt å dra på jobb og vite at helgen venter på deg hjemme. Utenom at i morgen er det tid for litt stunting i hallen med noen cuties fra laget. Noe som jeg ser frem tiil like mye som at det er helg i morgen! Woho! 

Ellers har dagen gått fort, ikke noe spesielt på jobb utenom de faste rutinene, og litt leksehjelp for førsteklasse samt litt pepperkakebaking med andre klasse. Ble en tur innom XXL med paps og Sunniva etter middag for å kjøpe oss en nike pro shorts hver og ble litt mer klar for lørdagens juleshow med klubben. 

10.12.2015 Cupie Dupie

I dag har det vært trening igjen med verdens triveligste gjeng på Viqueens! Kan ikke få sakt hvor glad jeg er for å klare å drive med cheerleading igjen! Denne treningen var den siste før juleshowet, og jeg vet enda ikke helt hvilken plassering jeg får på lørdag. Men med tanke på at jeg har hatt såpas mye bytting av posisjoner tror jeg nok jeg er ganske forberedt på det meste. Gleder meg veldig! Fikk filmet litt i da også, så får smelle sammen en video til her på bloggen innen noen dager. Er jo så gøy å redigere!

Fikk også endelig prøvd på to cupies i dag med noen cuties som ble igjen etter trening. Vi jobber ikke så mye i høyden på Rush enda, så var gøy å endelig få løftet litt høyere opp! Ble ikke helt perfekte cupies, men det kommer jeg nok fort inn igjen. Alt kommer ikke med en gang etter hele 3 års pausetid med NADA trening . x)

06.12.2015 Follow us to cheer practise

Da har jeg endelig rotet meg bort til bloggen igjen, noe som tok sin tid.. Beklager. Har jobbet med å redigere en film på Imovie de siste dagene til bloggen, så den er ikke helt glemt. Tok sin tid pga litt kløning, haha! (Dessverre også mye stress i hverdagen denne uken).

Videoen er fra onsdagens cheerleading trening med lillesøster, og er blitt rangert som nr 3 siden jeg måtte slutte på cheerleading for ca 3 år siden. Har for det meste vært i ro hjemme i løpet av denne tiden pga skadene og sykdommen, så det å være på et lag med mindre erfarne utøvere er faktisk veldig greit! Jeg koser meg masse, og gjengen er toppers! Er så enormt glad jeg har en kropp som klarer å trene litt igjen!

P.S. Beklager mye skurring i filmen...

26.11.2015 The Greatest News

Tiden har gått så fort, og nå er det allerede tid for å tenke på juledekor og gaver. Jeg har vært ganske opptatt i det siste med en enda mer hektisk hverdag, noe jeg stortrives med. I tillegg til en fantastisk jobb (aks assistent + turntrener), fysio, hverdagsplikter og det sosiale så har jeg gått over min komforsone og begynt på cheerleading igjen! Noe som egentlig er litt for tidlig, men har prøvd å tilpasse meg litt i det minste. Jeg har gått fra et veldig bra lag, OCT Galaxy Shine, og ned til Viqueens sitt senior nybegynner/ikke satse lag, Rush. Disse klubbene går vel egentlig ikke så godt overens, men som jeg ser på det så er cheerleading en lykkerus i seg selv. Uansett klubb og nivå. Er bare glad jeg kan prøve meg litt igjen, så får jeg heller ta å øke nivået sakte men sikkert med tiden. Er jo tross alt ute av trening etter tre år med skade og sykdom

Grunnen til dette store spranget er jo at cheerleading var en stor del av meg tidligere, og da en gammel og kjær venninne sa de trengte flere utøvere var jeg ikke så veldig vanskelig å be. Rush trener 1 gang i uka og med trenere som respekterer hemmelsene mine så kunne jeg ikke se en grunn til å la være. Det aller beste er jo at en annen herlige venninne har begynt sammen med meg, og lillesøster har begynt i samme klubb! I går var det den andre treningen min, og har allerede vært så dumdristig å prøvd meg på en flikk flakk (med spottere såklart). Men hei og hu så gøy det er! Gikk jo super fint!  Lever i drømmeland hver onsdag!

24.10.2015 My favorite sport!

Da var helgen kommet, og jeg er veldig fornøyd. I går hadde jeg endelig en time hos manuell terapeut, etter mye tull i flere år med vanskligheter for å få riktig hjelp. For å forklare kort så har jeg en historie bak meg med masse treningskader, mye uvel, slitasje, hofteleddsdysplasi + en operasjon og slitt med energimangel. Så som du forstår, så føler jeg meg typ meget heldig, haha!

Men nok om det. Etter timen i går var hvertfall over 20 kilo tatt av fra skuldrene mine. Og endelig er jeg trygg på hvordan jeg kan komme meg tilbake til min favoritt sport cheerleading! Hvertfall mest sannsynligvis.

Var utrolig tøft å måtte slutte pga så mye smerter, og jeg har i flere år trodd at jeg aldri kunne begynne igjen. Klarte jo såvidt å gå en periode etterpå... Men NÅ er håpet endelig kommet tilbake! Er så takknemlig for å få så bra veiledning og hjelp til å forstå hvorfor ting er blitt som det er blitt. Så hvis du bor i oslo, har mye smerter/ubehag og trenger veiledning for å komme tilbake i form, så er det bare å skrive til meg. Jeg har hvertfall aldri vært mer fornøyd med en terapeut som denne.

Etter jobben i går dro jeg også direkte ut på cafe med to andre og koste oss i byen resten av kvelden. Tilfeldigvis dukket en gammel kompis opp også, så ble en ganske sosial kveld for en gang skyld. Føler jeg er blitt så lat med det sosiale etter at jeg begynte å jobbe, men nå begynner det å komme seg.

Cheerleading European Open

I helgen var det atter en gang tid for "Mini-worlds" for Cheerleadere, nemlig European Open i Paris! For de som ikke vet det enda så er CHEERLEADING WORLDS CHAMPIONSHIP, det største og mest spennede arrangamanget som blir holdt i løpet av året! Det er her de beste av de beste konkurrerer om å bli verdens mestere innad sporten. Om man blir kvalifisert videre fra European Open, er det altså her man kommer, og dette mini mesterskapet som var nå i helgen er åpen for alle klubber som ønsker å konkurrere på et internasjonalt nivå, og er en opplevelse i seg selv!


På denne tiden i fjor var jeg akkuratt kommet hjem fra Frankriket med 4.plassen i kofferten, og skadene mine hadde ikke truffet meg enda heldigvis. Jeg må bare si at fjorårets sesong med laget mitt OCT Galaxy Shine Elite, var noe av det beste jeg har opplevd! Vi begynte som et nytt sammensatt lag på Level 5, til å bli Norgesmestere og dyttet opp i Level 6 (høyeste level) i slutten av sesongen! Helt utrolig hvor rask vi vokste som lag sammen og det var European Open som var våres første konkurranse. Vi hadde det super gøy hele helgen, med en dag i Disneyland og den andre på konkurranse arenaen før vi tok flyet hjem til Norge for å trene enda mer til neste konkurranse. Må innrømme at jeg virkelig savner å trene og ikke minst cheer, for lidenskapen min for Cheerleading er enda like sterkt som det var på denne tiden!

Jeg har vært en nøye stalker på facebook hos Elite Brands som filmet en del og inne på cheerblogg og funnet mange filmsnutter fra helgen jeg koste meg med i går da jeg allerede måtte ligge hele dagen i ro uansett.. Jeg vil gjerne dele en video jeg redigerte med en oppsumering av konkurransen i år for de som synes dette kan være spennede. Håper dere liker den! ^^
Tolmodighetsprøven

Da var vi alle trygt hjemme i Oslo igjen, etter en lang og annerledes reise til den årlige konkurransen Jamfest i Liverpoll. For å gjøre en veldig lang historie kort, så var det mye trafikk til Torp flyplass sist fredag både pga ferie, høytid, veiarbeid og att på til en ulykke som forsinket bussen våres. Dette medførte at vi 30 som satt på bussen nesten vurderte å gå av å heller løpe de siste milene til flyplassen med koffert og håndbagasje på slep. Tanken la vi fort fra oss da dette ville sett veldig dumt ut og vi hadde nok ikke rekket flyet uansett, heller kanskje lenger tid også. Saken er at denne flybussen ikke direkte tilhørte Ryenair, noe som medførte at om vi ikke hadde blitt stoppet i kontrollen av en sint eldre dame så hadde vi kunne løpt videre med bare håndbagasjen på tur, da vi ikke hadde rukket å sjekke inn bagasjen, og akkuratt rukket å spurte inn på flyet rett før det lettet. Desverre lettet flyet uten oss 30 utøverne og fikk beskjed om at neste fly gikk på mandagen etter, dvs etter konkurransen... Etter syv timer fikk vi frem en alternativ løsning som tilsvarte buss tilbake til oslo, nattbuss til danmark, døtid der nede som ble til frokost, shopping og lunsj, og deretter fly til Manchester og tilsutt to tog før v var fremme i Liverpool.. Etter disse 30 timene med reise var vi alle utslitte, men stresset hadde såvidt begynt...Laget hadde blitt delt opp i flere puljer for å snike oss med på flere flyavganger, og da jeg var på den siste puljen rakk vi såvidt å dusje på hotellet før vi måtte nærmest spurte ned til middag på en pizza resturang. Her måtte vi vente på maten i flere timer, og det endte med at romkameraten min og jeg måtte gå for å få litt søvn før den store dagen morgningen etter. Hadde bare sovet typ 2 timer det siste døgnet. Dagen etter rakk også vi som kom en dag forsent til Liverpool ett par timer med shopping, vi rakk nok ikke mer enn å oppleve primemark, og titte innom ett par andre kjente butikker før det var lunsj på hotellet og tid for å stæsje oss opp med drakt, glitter og sløyfe. Tiden gikk fort og plutselig var det klar for lagbilde og oppvarming. Vi fikk ikke ta bilder der inne, men om et par uker skal nok både bilder og video fra opptreden være klar for bestilling, da skal dere få se! Gleder meg sykt til å se selv, desverre var alle preget av reisen og lite søvn, så det at vi fikk to fall og noen mistet tellingene var vel egentlig ikke helt utelukket i tankene. Men litt kjipt var det å miste 1.plassen med 0,7 poeng.. Noe som tilsvarer ingenting.. Men men, keep smiling, selvom det var mye motgang, har vi alikevel kommet oss til konkurransen og noen av oss fikk kommet seg gjennom hele 4 land på under ett døgn, hvor kult er ikke det? (=
The champions are back

I går var det summer open, dvs den siste konkurranse for alle cheerleadere denne sesongen. Det har vært en god sesong for laget mitt, med mye hardt arbeid som resulterte i 3.plass på european open, 1.plass i nm og atter en gang 1.plass i gårsdagens konk summer open! Er alltid like gøy å bli ropt opp under premieutdelingen som "the champions", men må innrømme at etter all treningen vi har hatt i det siste var det veldig godt å komme hjem å puste ut. I dag var det tilbake til matten å vi skulle kjøre showet på sommeravslutningen for klubben. Showet i dag gikk ikke like bra som i går, grunnet skader og litt fravær fra noen av utøverne, men show ble det i det minste.

Min flikk video

Hei, nå har jeg nettopp fått laget en kort video av hvordan det står til med min flikk flakk for tiden. Denne videoen er fra april, og jeg vet hva jeg må jobbe med fremover, så håper at jeg klarer å sette den alene om ikke lenge, det hadde vært super gøy! Det er vanskligere å lære enn det det ser ut som, haha! x)

Fredagstreningsvideo

heming back flip toss

I går trente vi på heminghallen med turn, styrke og bakoversalto i toss ned i noe vi kaller gropa. Veldig smart metode for å øve på teknikken før man gjør det rett i gruppa. På mandager fremover blir det joggeturer fast før treninger. Kan ikke si annet at det er super digg med helg igjen, synd mye av tiden må gå til repetisjon av matte, da det er tentamen på mandag.

Bøler Dream Team

I går drev min lillesøster og to av hennes venninner i hagen våres å lekte seg. De har laget sitt eget lille cheerteam og har funnet ut av teknikker og alt selv. De kaller seg Bøler Dream Team, og har det veldig gøy med det. De er kjempesøte! I går så hjalp jeg dem med litt teknikker og bakbaset dem slik at de fikk prøvd seg å stunte ordentlig, noe de synes var kjempegøy. Vi filmet litt underveis, og jeg må si at jeg ble veldig stolt av hvor mye de hadde lært på en liten treningsøkt med meg. Woohoo! I dag har de laget egne dusker ut fra søppelsekker og plastposer og et eget rop er noe de øver på akkuratt nå. Haha, de er så nydelige! <3

 

Veien til NM 2013

Da jeg var i Hedalen fant jeg masse videoklipp av laget mitt før norgesmesterskapet som var nå i mars. Dermed redigerte jeg en film som jeg kalte "Veien til NM 2013", altså veien til å være et nytt lag til å bli norgesmestere i cheer senior elite kategorien. Ta gjerne på fullskjerm.

Cheerleading NM and life

I helgen var jeg å så på NM i cheerleading, noe som var veldig artig! Møtte flere fra laget mitt OCT Galaxy Shine Elite og flere av cheervenninnene mine fra Viqueens Heat & Rush og fra NRC Tigers Bright. Min lillesøster var også med, og hun planlegger å starte til høsten selv, noe som er veldig stas for en cheergal storesøster! Det var litt tungt å se på laget fra sidelinjen og ikke være på matten selv, men når man har så uflaks å påføre seg skader, så er det jo ikke mye annet å gjøre. Ble ihvertfall veldig rørt av hvor flinke de var, så satt der med tåre i øyekroken, må si jeg var stolt! Det beste av alt er at de ble norgesmestere i kategorien all girl level 5! Kjempegøy! Nå gleder jeg meg masse til jeg skal på prøvetime på torsdag, blir spennede å se hvordan kroppen min takler cheertrening igjen!Har blogget svært lite i det siste, men har ikke følt for å blogge heller så da ble det nok ikke desverre, men mye har skjedd! Som sakt så ble det en pause fra cheer for meg, vært med venner, gjort skole, trent på litt elixia og tilslutt de to siste ukene har jeg blitt syk på en eller annen merkelig måte med utmattenhet og kvalme... Ble masse blodprøver og legebesøk forje uke, men når jeg sto opp i dag følte jeg meg ganske normal igjen, så skole blir det i morgen. Har også vært godt å få ommøblert på rommet, så nå gjenstår det å rydde alt og finne en plass.Etter en tur på ikea tror jeg rommet vil være ganske så ferdig. Gleder meg.

 

European Open Paris CheerleadingForje helg var det European Open i Paris med cheerleadingklubben min OCT Galaxy, noe som var en fantastisk opplevelse! Vi bodde på hotell så og si inne på disneyland. Vi kom ned på fredagskvelden, og lørdagen gikk bare til konkurransen, mens søndagen gikk til morro og kos på disneyland! Dette var min første konkurranse i GS, og Galaxy Luna som vi heter har bare trent i noen få uker sammen, så hva vi har fått til på så kort tid er jeg veldig fornøyd med! Ellers var det super gøy å konkurrere med laget Galaxy Shine Elite! <3Gårsdagens trening og PARISDa har tiden flydd av sted, og nå er allerede dagen kommet! Om bare 20 minutter reiser jeg til Ida der vi blir kjørt til gardermoen for å møte laget. Som jeg gleder meg til å konkurrere og reise til PARIS! I går hadde vi en intensiv og flott treningsøkt med gjennomkjøring av både show og litt morrotrening. Har foresten fått ny mobil, en rosa samsung Galaxy s2! Veldig fornøyd!


Finpuss før generalprøven

Nå er det ikke mange minuttene før jeg reiser til Frydenberghallen for å gjøre den siste treningsinnsatsen før generalprøven med stort publikum klokken 15:00! Iiik, som jeg gleder meg til Paris nå, er bare 6 dager igjen til vi står på matta med full styling og show! Er kjempestøl fra gårsdagens fire timer lange treningsøkt, så håper jeg klarer å yte maksimalt på generalprøven etterpå. Blir gøy å traske rundt i det nye warmup-settet til laget, drakt og sløyfe for første gang. Proud to be, OCT, Proud to be, GALAXY! <3

 

Vareopptelling

På søndag samlet nesten hele laget seg på Coop Prix, Skøyenåsen. Vi skulle ha vareopptelling, for å samle opp penger til neste måneds reise til Paris, der vi skal konkurrere i European Open. Vi jobbet fra klokken 09.00 til 15.00, og så mange post it lapper vi brukte har jeg aldri forestillt meg at jeg skulle bruke i løpet av et år engang. Hver enkel type vare skulle både ha en lapp med antall varer fra hylla og i tilegg på selve varer når vi skulle registrere den i kassa. Ble en del å plukke opp når vi var ferdig for å si det sånn. Vareopptelling er jo ikke bare en jobb, da vi delte oss inn i grupper kunne det ikke bli kjedelig.Bilder fra sesongstart

Noen bilder av den nye sesongen som er i gang. Laget mitt kunne ikke blitt mer supert, og kan ikke si annet enn at vi har det kjempekoselig på treninger og jobber hardt. Tiden flyr, og vi øver inn showet vi har laget for fullt før European open, Paris. Vi gleder oss kjempe mye alle sammen, og ikke minst for å se de andre lagene på matta. Nå som det er høstferie, har jeg starten den med litt egentrening på Vallhall treningsenter med Siri, fra Viqueens. Lenge siden ordentlig styrketrening, så skal si det føltes godt etterpå! Ellers nytes lørdagskvelden med brownies og familiekos.26.08.2012 New start and new expectations!

Etter den første uken med nytt skoleår, merker man hvor mye som ligger framfor seg av forventninger og hardt arbeid. Men jeg tror dette året vil fly unna i fei, og før vi vet ordet av det er det sommerferie på nytt! I fjor fikk jeg vite at flere av venninnene mine skulle på utveksling, noe jeg selv hadde ønsket sterkt. Da jeg fikk vite om hvor mye det kostet, måtte jeg la være å melde meg på. Alt sitter i hodet, og dermed bestemte jeg meg for at dette skoleåret på 2.vgs skulle bli ett veldig godt skoleår! Og for å være ærlig har året startet gaske så bra, unntagent skolens surr med timeplaner og programfag, noe som medførte mye surr når det gjaldt undervisningen og hvilke timer jeg skulle ha, men men. Etter å ha snakket med ledelsen ett par ganger, skal alt være i orden nå.

Hver dag titter jeg forventningsfult på The Ultimate cheer camp sin hjemmeside, for å se om videoene og bildene fra årets camp har kommet ut. Var nemlig på denne campen forje helg etter den første viqueenscampen. Men hittil har jeg måtte smøre meg med tolmodighet, ingenting er publibisert enda... Og ja, jeg er veldig glad i å ta vare på minner som videoer og bilder, og min nyskjerrighet gjør det ikke stort bedre.Om noen var på campen eller bare er like nyskjerrige som meg så er ihvertfall dette linken til siden. Jeg er super fornøyd med hele campen, og vi fikk prøvd oss på masse morsomme stunt og oppganger. Trenerne var i hvertfall AMAZING og er idoler for mange av oss innad i sporten. Du finner informajson om trenerstaffet på hjemmesiden som er linket ovenfor.

I år skal jeg trene med min gamle klubb OCT Galaxy cheerteam, og er super fornøyd! Siden jeg er 17 år, er jeg på senior laget som har fått et nytt navn, nemlig Shine. Tidligere har seniorlaget blitt kaldt platinum og Fame. Jeg synes det var lurt av meg å være med på de to campene uken før sesongstart, slik at det ikke ble så unødvendig hardt å begynne igjen. Laget har høye mål, og alle jobber hardt! Jeg elsker at treningene er blitt så seriøse, og ikke minst ofte. Det er treninger minst 3 ganger i uken, men ofte opptil 4-6 ganger. Gjett hvem som lever på en rosa sky! hehe, ingen andre ringere enn moi.

16.08.2012 cheerleading for de tøffe

De tre siste dagene har bestått av cheerleading trening fra 09.00-15.00 alle dager, og overnattingsbesøk av min venninne fra Drøbak som også var med på denne Viqueens cheercampen disse dagene. Cheerleading har blitt en stor del av livet mitt, og er like mye verdt som gull i min hverdag. Jeg visste faktisk ikke at det fantes cheerleadingklubber i Norge før for 2 år siden, og med en gang jeg fikk vite at jeg ikke var for gammel til å starte, tok jeg kontakt med en klubb samme dag. Jeg begynte i April 2011, noe jeg ikke angrer på! I ettertid har jeg fått vite at cheerleading faktisk er en av de mest krevende sportene du kan drive med, og har dermed de mest trente utøverne. Det forundrer meg ikke det spor, for vi løfter og kaster personer høyt og lenge, vi må være flinke turnere, utholdene, eksplosive, myke, raske i hodet og en god styrke er nødvendig. Jeg har ikke holdt på så lenge, og kan ikke si at jeg er kjempesterk, utrolig myk eller super utholdene. Det tar tid å trene seg opp, men som 16 åring er du ikke for gammel! Du har enda en sjanse til å trene deg opp. Jeg fikk selv høre når jeg sa til folk at jeg skulle begynne at jeg var for gammel. Mange undervurderer sporten til tusen, før de selv prøver seg og går fra trening mer sliten enn noen gang. For å være cheerleader trenger du pågangsmot og viljestyrke, for det er ikke bare bare å kaste seg bakover i en salto eller ta i mot en person i riktig sekund på riktig sted på riktig måte når hun faller med stor tynde og kraft over deg. Man må virkelig stole på hverandre og trene hardt, for å sikre deg selv og dine lagvenner under stuntingen.

I en lang tid nå har jeg hatt possisjon som bakperson, men de tre siste dagene har jeg byttet til min gamle possisjon som hovedbase. Etter nesten ett år, var basemusklene borte og teknikk svake, og måtte trenes opp igjen. Etter tre dager må jeg si at jeg ble stolt over stuntegruppen min, da vi etter 18 timers trening var på topp igjen. Det er ikke annet enn trening og motivasjon som hjelper, og dette førte med at vi avsluttet campen med et show. Skal legge ut senere når en venninne har sendt meg klippet. Gleder meg som en unge til å se selv. Haha! Under kan dere se noen illustrasjoner, slik at det blir lettere å forstå hva jeg snakker om. De to bildene av jentene med røde drakter på hver side er utøvere fra Viqueens, altså den klubben jeg går på nå.

Treningsfokus 07.07.2012

Har vært i VQ-hallen å stuntet med folka de siste dagene, og prøvd oss på nye stunt og gamle. Alltid like gøy uansett! I August blir det også cheerskolen og UCC, altså The Ultimate Cheer Camp! Midlertidig blir det treningstudio på Vallhall, stunting på VQ-hallen og egentrening i sverige når vi reiser dit. Har foresten blitt smådilla på Harry Potter for tia, hadde en drøm om noe lignende så plutselig fikk jeg dilla. Magisk, hahah, neida. Litt morsomt!Spirit på fotballstadion 06.06.12

Det er ikke like ofte man ser cheerleadere opptre offentlig som på fotballkamper og etc. Dette er fordi cheerleading i dag for det meste er en konkurranse sport, og ikke duskedamer som står på sidelinjen å heier. Det er to forskjellige ting, med samme navn. Ikke merkelig at folk blander, og missforstår utøverne i denne sporten. Da Norge spilte mot England i fotball på Ullevåll stadion, var alikevel Viqueens Spirit til stedet med ett kjempeflott show under pausen. Dette laget er til og med et av verdens beste lag, ikke ille da Norge er et såppas lite land!

- Hva synes dere?

-Talex-

LIVESTREAM cheerleading & cheerdance

Watch live video from cheer_4_life on no.justin.tv

 

Nå er det NM i cheerleading og cheerdance! I dag er det siste dag og alle de som kvalifiserte seg i går har eller skal opptre nå i løpet av en kort stund. I går var jeg i Tønsberg og så på ettersom jeg ikke kunne stille i år. Veldig mange gode show, og stemningen i hallen er noe helt annet enn det det er når man ser på livestreamen. Min lillesøster opptredde også, noe som var utrolig gøy å se, ettersom det var hennes første show på peewee! Ble litt shopping selvfølgelig og mange herlige nye og gamle utøvere å være med! Desverre kunne jeg ikke reise opp i dag og dermed sitter jeg hjemme i Oslo og ser på NM over nettet, absolutt bedre enn ingenting må jeg si! <3

 Juleshowet GALAXYEtter en helgens treninger var det på tide med Juleshow for OCT Galaxy cheer klubb. Det ble oppvisninger av alle lag, loddsalg, GS, show med trenertroppen, utdeling av priser og mye kos. Når det gjelder laget mitt, altså senior laget så har vi fått nytt navn. Vi heter nå Galaxy Fame elite, etter å ha hetet Galaxy Platinum i alle år. Gratulerer til oss, yay! Det ble ett vellykket juleshow me de supreste jentene<3

-Marry-

motivasjonsfilmer

Har begynt å blogge litt mindre for tiden, men innlegg kommer fremover uansett! Her er litt oppdateringer:

x- Laget jobber fremover mot NM, så som vi bare skal være tilskuere på Eiker Upen. Hele gjengen reiser nok ned til showet så Eiker får vi nok med oss forde!

x - Ellers skal en av mine nye skolevenninner også begynne på laget, så det blir spennende!

x - Mitt rom er snart ferdig ommøblert, og utrolig godt å få en forandring, anbefalles til alle!

Det er viktig å finne en motivasjon i hverdagen, for treningen er det supert å finne videoer! Her er noen filmer fra cheerleadere i USA

  -marry-

galaxy i musikkvideo

En ny musikkvideo er ute og her er også OCT Galaxy senior elite også med! Q: Hva synes du om videoen og ikke minst låta?

Dizzet Feat Kaliber 47 og DizneyKillah - Leketøy

-Marry-

 

Its never too late to give it a change!

Sorry for dårlig blogging, men siden det er så sent nå så slenger jeg bare inn en video. Denne videoen inpirerte meg til å begynne med cheerleading, og jeg liker rett og slett denne videon kjempe godt! Ta deg noen minutters pause å nyt showet!

-Like?

Heiagjengen på plass!

I dag begynte en ny nettserie på TV2 av Norges beste blandede cheerleadinglag, Viqueens Force. I serien følger du laget på deres vei mot NM 2011. Laget, som trener flere ganger i uka året rundt, har aldri tatt noe annet enn gull i et norgesmesterskap. Men det skjer vel så mye utenfor matta, og seerne får også ta del i all den ikke-sportslige dramatikken. 

Det kommer en ny episode hver tirsdag så da er det bare å følge med for de som vil! Jeg har ennå ikke sett den, så tenkte å ta å sette meg ordenltig til rette å se den nå, om du også vil se så klikk deg inn -> HER!

  

 

-Q: Interessert i cheerleading og/eller vil du følge Viqueens på tv?

-Marry-

We love Chloè!

Vi  gjorde i stand topper med "I <3 Chloè" på for å vise at vi satt pris på henne i går på mandagens treningsøkt. Vi fikk også vite at Marte fra Charmers skal trene oss noen mandager fremover, og en annen trener enten torsdager eller fredager i tillegg. Selve treningsøkten med Marte i går var veldig lærerik, men ettersom dette var den første og tyngste økten på lenge så var jeg ganske så utslitt på vei hjem. Kansje derfor jeg klarte å forsove meg i dag også, det endte med at læreren ringte meg for å få meg på skolen, haha, flaut...
-Q: Har du fått noen uventede samtaler fra lærer før?

-Marry-

Vi protesterer!

Snart er det trening igjen, men hva som skjer i dag er jeg usikker på ettersom styret har tatt fra oss treneren våres så da blir det vikarer fremover... Hva som skjer videre er usikkert men mye tull er skapt og nytt show til Eiker må i såfall læres... Om det går på så kort tid..? Men vi i laget står sammen, og vi skal få dette til, vi gir oss ikke når det gjelder denne saken, tilbake med trenær`n! <3 

 

-Marry-

You gave us something special!

Tenk deg et menneske som tar vare på alle rundt seg, smiler og trøster. En hel masse av lærdom! En person med ett stort hjerte og gode ord. Du blir inspirert og ønsker virkelig å gi alt, du er glad. Dette menneske som gir deg denne motivasjonen, denne troen og denne gleden kan være hvem som helst. I mitt tilfelle var dette våres trener, våres venn og våres ekstra mor. Hun kunne ikke gjort en bedre jobb for oss, med oss og til og med på sidelinjen. Nå blir alt forandret, Chloè, våres kjære trener går av og inn kommer en ny, vi vet ikke hvem eller når, men alt skal nok ordne seg. Chloè er hjertet i klubben og vil alltid ha en plass hos oss. Det var dermed en ekstrem trist slutt på treningen på torsdag, men vi skal samles igjen i morgen på peppes og storkose oss! <3

 

-Marry-

Proud to be!


 

 

Vi har stått sammen i gode og tyngre tider

støttet hverandre til det ytterste

vi har smilt, sammarbeidet, satset og grått

sammen

Vi har delt gleder, en tro, skapt minner

ett team med ett hjerte, en sjel

fight to the finish

sammen kommer vi langt

vi gir alt

Proud to be Galaxy!

<3

-Marry-

Galaxy på Idol atter en gang

For to uker siden sto vi spendte på  chateu neuf, både seniore og juniore fra OCT Galaxy. Der møtte vi også noen søte jenter fra Tigers som også skulle være en del av publikummet på Idol den fredags kvelden. Denne fredagen var det på`n igjen og vi var klare for enda en dose med Idol. For ett show! Det er alltid koselig å være ute med galaxy gjengen, og denne gangen var det like så! <3

 

-Q: Sett på Idol i år?

-Marry-

About OCT Galaxy

For å fylle opp den ene linken i menyen blir det ekstra innlegg, kos dere videre!

 Oslo Cheer Team Galaxy ble stiftet 30. oktober 2008 av en gruppe entusiastiske foreldre. Vi fikk god støtte fra mange i miljøet som ønsket en ny Cheerleading klubb i Oslo velkommen. Cheerleading er en av Norges raskest voksende idretter, noe også vårt økende medlemsantall viser. I 2010 hadde klubben rundt 80 utøvere, noe som viser en fordobling fra oppstart. Her er det både jenter og gutter, fra 6 år og oppover, fordelt på peewee, junior og senior lag.

Klubbens unge alder til tross, har vi vært veldig aktive, deltatt i konkurranser i inn- og utland, hatt oppdrag for bedrifter og på idrettsarrangementer. Klubbens utøvere har utviklet seg veldig mye på kort tid, og som klubb har vi selvsagt som mål at de hele tiden skal bli bedre. Vi er heldige å ha med oss flinke og erfarne trenere, og satser også på å lære opp nye trenere.

OCT Galaxy har et inkluderende idrettsmiljø, hvor utøveren står i fokus. Alle utøvere skal ha mulighet til å utvikle sitt potensiale. Alle utøvere i laget er like viktige. Dette betyr at våre utøvere stiller opp for hverandre. Vi hjelper hverandre til å bli gode idrettsutøvere. OCT Galaxys mål er kvalitet ikke kvantitet. OCT Galaxy er kjent for sitt gode miljø og ønsker alltid nye medlemmer velkommen!

 

PROUD TO BE OCT ? PROUD TO BE GALAXY!

Vil du begynne med cheerleading?

 

Cheerleading er en sport for alle! Sporten kan utøves uansett om du er jente eller gutt - ung eller gammel! Det er ikke noen aldersgrense for å drive med Cheerleading, og det krever heller ingen forkunnskaper.

Om du vil prøve en ny og spennende lagsport, der du får brukt både kropp og sjel, om du liker eller vil lære turn, stunt og mye mere så er dette sporten for deg! Ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste klubb, og samtidig kan være spennende å søke opp informasjon om sporten på internett via google eller youtube for å bli bedre "kjent". Ta gjerne å besøk norges beste cheerleadingblogg der du vil finne mye mer informasjon -> http://cheerleading.blogg.no

Velkommen inn i cheerleader verdenen! Let`s Go Cheer!-Marry-

Hva er cheerleading?

Hva er egentlig cheerleading?

Cheerleading startet for over 100 år siden i USA, da med mannfolk som skulle få fart på heiingen på laget sitt. De klatret opp på hverandres skuldre for å få mer fres på heiagjengen. På 1920-tallet kom damene inn på arenaen. Men på 80-tallet kom det egne konkurranser for cheerleadere og på denne måten ble cheerleading en egen idrett.Cheerleading er en sport der lagene konkurrerer mot hverandre med koreograferte show. Rutinene inneholder blant annet dans, pyramider, kast, heiarop, hopp, akrobatikk og spesielle armbevegelser/motions. Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt og synkrone bevegelser og timing er viktig. Hvordan elementene utføres er vesentlig. En cheerleader skal alltid smile, vise spirit, styrke og energi som skal smitte over på publikum.

Cheerleading er for tiden Norges raskest voksende idrett. Det er rundt 30 lag i Norge. Rundt halvparten er støtter et lag innen basket, ishockey eller amerikans fotball, mens den andre halvparten er selvstendige. En del etablerte danseskoler har i det siste begynte å tilby opplæring innen cheerleading.

 

  


Kategorier:
I EM konkurreres det i følgende kategorier:

  • Cheer All female = cheerleaderlag bestående kun av jenter
  • Cheer Mixed = cheerleading bestående av både gutter og jenter
  • Parter stunt = en gutt og en jente utfører diverse stunt, kast og løft
  • Group stunt = en mindre stuntgruppe som spesielt er gode på høye kast og akrobatikk
  • Cheer Dance = rene danselag

I cheerkategoriene gis det blant annet poeng for:

Vanskelighetsgrad på pyramider og stunt/kast

Synkronitet og formasjoner

Turn og akrobatiske elementer

Dans, obligatoriske hopp og spesielle armbevegelser

Hurtighet og flyt i overføringer fra ett moment til et annet

Totalt uttrykk, energi og styrke

 

Regler:

I EM kan lagene få opp til 100 poeng. Rutinene utføres for et panel bestående av fem dommere. Hver av dommerne gir opp til 100 poeng hver, høyeste og laveste sum strykes og resterende poengsummer slås sammen til endelig poengsum, og deler på tre.

Dansekategorien bedømmes også i forhold til synkronitet, hurtighet og flyt i rutinen, men utøverne fremfører ikke heiarop og de bygger heller ikke pyramider. Det er heller ikke lov å bruke turnelementer i danserutinene.Cheerdance har imidlertid krav om en del andre obligatoriske elementer som høye spark, piruetter og spesielle dansehopp. I tillegg er det krav om at samtlige dansere viser minimum en spagat i løpet av rutinen.


For begge kategorier gjør dommerne en samlet vurdering av hele rutinen og total vanskelighetsgrad. Eventuelle feil og mangler ved rutinen, som for eksempel ikke gjennomførte obligatoriske elementer, trekkes fra før endelig poengsum fastsetes.

Les mer på: http://www.digoo.info/sport/2010/1117/Hva-er-Cheerleading.html

og klikk deg inn på: http://www.noaff.no/index.php?menuid=3&expand=8,3

 

-Q: Hva synes du om sporten?

-Q: Ville du drevet med dette?

 

-Marry-

Hellcats til Norge!

Noen av dere husker kansje noen av mine tidligere innlegg om Hellcats, en TV-serie som ble sendt på Amerikansk tv for en stund siden. Tidligere måtte man inn å søke epidisodene på nett, noe som av og til var litt kronglete desverre. Den gode nyheten er at det blir enda lettere å følge med på serien nå som kanalen FEM har besluttet å sende Hellcats hver Onsdag fra og med 17. August! Skal si jeg ble lykkelig da jeg leste nyheten på http://cheerleading.blogg.no/ , men siden det blir sendt midt i treningstiden så må jeg nok stille inn dekoderen på opptak og kose meg med TV når jeg kommer hjem.

Kanal: FEM
Når: Onsdager
Tid: 20:30

 

-Q: Skal du følge med på Hellcats?

-Q: Hørt om denne serien før?

-Marry-

Bli Cheerleader du også?Søndag 21. august holder vi Åpent Hus på NIH i Oslo for deg som vil prøve cheerleading!

Her kan du prøve cheerleading for å se om dette er noe for deg før du melder inn i klubben. Du vil møte våre trenere og representanter fra styret som vil svare på spørsmål og bidra med informasjon om Galaxy og planene for sesongen 2011/2012.

Møt opp på Norges Idrettshøgskole ved Sognsvann, Sal 1 B, søndag 21/8. Vi har satt opp følgende tider:

  • kl 12-14 for mini (6-9 år) og peewee (10-12 år)
  • kl 14-16 for junior (13-15 år) og senior (16+)

Aldersgruppene vil si at du har fylt, eller fyller, den alderen i løpet av 2011.

Velkommen på en GRATIS og uforpliktende prøvetime hos oss! Forhåndspåmelding er ikke nødvendig.

 

Klikk deg inn på: http://octgalaxy.no/

Aktiv i Oslo - hva er cheerleading?

-Marry-

 

Stolte, sterke, synlige!

På lørdagen ble det ikke tid til å sove lenge. Jeg måtte stå opp ganske så tidlig for å rekke t-banen da jeg skulle møte flere utøvere fra klubben både fra senior-laget  og peewee-laget på universitetsplassen den morgningen. Vi møtte selvsagt opp da vi ble spurt om å delta i stolthetsparaden. Vi hadde også ett lite show på universitetsplassen, noe som var kjempegøy da hele plassen var full av tilskuere! Det var omtrent 1270 deltakere under paraden i år, og enda var det utrolig mange som ikke kunne stille fordi de rett og slett ikke hadde mulighet til å komme seg ut. Stolthetsparaden er Norges største parade av og med personer med funksjonsnedsettelser.Etter paraden ble jeg igjen med noen andre koselige jenter fra klubben og dro til spektrum der vi var tilskuere til ett TV-sendt show som kom på tv2 litt senere på kvelden. Her var det Erik & Kriss, CC Cowboys, Admiral P, Alejandro Fuentes og Montee som var med under ULOBAs jubileumsshow.

Målet med paraden:

 Gjennom stolthetsparaden skal det vises at personer med funksjonsnedsettelser er noe annet, og noe mer, enn det samfunnet skal ha det til å være. Funksjonsnedsettelser gjør ikke mennesker svake, det gjør oss ikke underlegne, og det fratar oss ikke evnene til å styre ens egne liv. Det skal vise andre at vi både er sterke, stolte og godt synlige!

Admiral P -Gjør så godt du kan


Finn ut mere om dette på:

Stolthetsparaden og/eller på facebook

-Q: Gikk du i stolthetsparaden eller så på ULOBAs jubileumsshow lørdag kveld?


-Marry-

cheershow - summer open

Klokka 08.00 i går tidlig var vi allerede på Oppsal Arena i Oslo og klare til en lang dag med cheerleading med forskjellige lag fra rundt om i Norge. Det var utrolig mange flotte oppvisninger i alle kategorier. Etter en lang dag med tribune tid, oppvarmning, øving og terping på stunt og show nærmet klokken seg 17.30 da vi endelig skulle ut på matten å vise frem showt vårt. Det var god stemning under hele opptredenen og vi ble fornøyde med resultatet. Dette var altså min første konkurranse, og jeg ble overrasket over at det ikke var mer nerver inne i bildet enn det var.  Etter ca 2 måneder som cheerleader, så er det kjempegøy å kunne stå på matten å gi alt! Jeg gleder meg allerede til neste store konkurranse. Tror det er Eiker open som skal holdes i høst som er det neste.Siden jeg ikke fant en video fra vårt show i går så legger jeg med en video fra sist konkurranse, nemlig NM. Jeg hadde ikke begynt ennå, men showet vi holdt i  går var nesten det samme som ble vist på NM.

 

-Q: Var du med på summer open?

-Marry-

Hjelp INTROS and let the show begin!

Og bare for å starte tidlig - imorgen er det NORSKE TALENTER og det er SEMIFINALE. Sist ut av de ti finalistene ser dere INTROS - Norges stolthet innenfor Cheerdance med Kathrine Mathisen i spissen. Det er KUN TO (av ti) som går videre, og det er her det er viktig at vi tar ansvar. Cheer-Norge må for første gang i historien virkelig slå seg sammen, bli til et stort stemmekorps og stemme Intros videre til finalerundene! Dette er foreløpig vår største sjanse til å gjøre sporten vår landskjent, og nå ut til enormt mange flere mennesker enn vi har hatt mulighet til tidligere. Dette er innledningen til inlegget fra www.cheerleading.blogg.no og er virkelig verdt en titt!

Skru på TV'en på TV 2 klokken 19:00  og merk deg at det begynner en time tidligere enn vanlig pga Gullruten! Kos deg med Norske Talenter og husk å stem!  Sammen er vi sterke! <3

 

-Q: Skal du se på Intros sitt nummer på norske talenter?

-Marry-

Bad Tast the 80`s Cheer Trening

I går ble det en litt annen type trening, der vi skulle kle oss ut i bad tast klær som rett og slett ikke så helt lekkert ut sammensatt + litt annen type treningsform som fitness fra 80 tallet og dans fra storkjerm, kjempegøy! Vi har også begynt på å øve litt til Sommer Upen som er i Juni, spennende!

 Siste bildet er av våres lille bad tast stuntegruppe! <3

-Q: Hatt slike tema treninger før?

-Marry-

VG dugnad og herlig vær!

Klokka 9 i dag tidlig var jeg på VG huset og klar til arbeid. Jepp, jeg sto opp grytidlig (Synes da jeg, haha). I dag var det frivillig dugnad med cheerleader laget, der vi skulle drive med vareopptelling inne på Rimi. Vi var jo ganske mange og koselig var det, samtidig som vi ble ferdig før tia noe som gjorde at vi raskere kom ut i det fine været! Sola har skint så fint og det har vært oppi 33 grader! Utrolig digg!

Jeg øver ennå på hoppene mine, og piken ser slik ut nå...Tja..Kansje ikke så bra men jobber med saken, hehe.


Jeg krysser fingrene for at min lillesøster også begynner med denne kule sporten jeg netopp har begynt med, så flink som hun er! Skyggene kan trikse og fikse litt, men kult ble det!

-Q: Drevet med vareopptelling før? Hva synes du om jobben?

-Marry-


Hellcats

En ny og poppulær tenåringserie er kommet på TV. Hellcats er en amerikansk cheerleading komedie-drama tv-serie som er vist på the CW i USA, desverre finnes ikke serien på norsk tv, men det er fullt mulig å finne den på nettet. Om du liker filmene "Bring it on", cheerleading, drama og slappe av foran TVen en gang i blant så er dette virkelig noe å anbefalle!  Her finner du epidisodene --> http://www.fastpasstv.eu/tv/hellcats/ 

I dag morges så jeg ett par epidisoder, og her er den aller første epidisoden om du vil ta en titt! =)

 

-Q: Hva synes du om serien?

-Marry-

Cheerleader Worlds Championship

I går trente vi igjen og vi fikk gått gjennom litt koregrafi til summer open som er den 11. juni 2011 i Oppsal Arena, her i Oslo. Det blir utrolig morro å være med på dette, noe som blir min første konkurranse innen cheerleading. Om du vil vite mer om Summer open er det bare å klikke deg inn på --> http://www.summeropen.no/index.html

Nå sitter jeg å ser på Worlds championship 2011 på nettet og er virkelig noe en burde få med seg om en er cheerinteressert! Ta gjerne en titt du også --> http://cheerunion.org/Home.aspx eller gå rett til videoklippene --> http://videos.varsity.com//competitions/ICU/2011%20team%20usa%20cheer.aspx?iframe=true. Søk gjerne på Norge i søkefeltet. Norge kom på andre plass, noe som er utrolig bra!

Trailer for 2011 Cheerleading Worlds.

 

-Q: Har du fulgt med på worlds?

 

-Marry-

 

Hold motet oppe den siste tiden!

Første skoledag igjen etter ferien, og nå er det ca en måned igjen til sommerferien! Men før det er det masse arbeid på skolen. De fleste er vel utslitte nå, men uansett hvordan karakterene blir i denne stressende perioden, så er det en trøst at vi alle kommer inn på en skole uansett snitt og har plikt til den samme undervisningen. Når jeg først er i gang med utrolig spennende skolepreik så kan jeg nevne at jeg har masse å gjøre til i morgen. Vi har en prøve i samfunnsfag (bare tre kapitler, yey), Må være ferdig med perspektivtegningen (bare halvparten som gjenstår), må skrive en liten tekst om en person i klassen til årboka (det er jo litt kos da) og være klar med en engelsk boksamtale. Masse å gjøre og liten tid, men å stresse gjør alt værre.. En hel dag med bare skole er ikke bra for verken kropp eller sjel, og dermed ble det trening igjen i dag på meg.

.  

Etter en lang ferie har jeg vært litt småtrøtt hele dagen, da det er lett å bli litt små "hyper"  når det var på tide med trening igjen. Det er alltid gøy å dra på trening uansett, der vi blir møtt med nye utfordringer og morsomme øvelser hele tiden. Denne gangen var det som vanlig litt turning og styrke, men vi viste også frem hoppene herkie, toe-tuch og pike+flikk flakk som vi trener masse på. Det var første gangen jeg prøvde meg på herkie, så det var nok ikke helt perfekt for å si det sånn, men mye øvelse trengs i alle hopp så får nok jobbe masse frem til Sommer open. Vi stuntet en del også, og jeg jobbet mest som base og litt front, og det blir bare mer artig for hver gang selv om jeg merker det godt i håndleddene at jeg ikke er vandt med slikt arbeid. Noe jeg også prøver å gjøre når jeg har tid er å strekke, tøye og bøye. Da følger jeg en video jeg har funnet på youtube som jeg synes er veldig bra. Hva synes du?


Nå gleder jeg meg til å få unnagjort det viktigste skolearbeidet og ta kvelden. Sov godt alle sammen, ny dag i morgen med nye muligheter!

 

-Marry-

Bring it on !

Har du hørt om filmserien "Bring it on?" Det er fem typiske high school filmer, som først og fremst er basert på tenåringslivet som cheerleader. De er i sjangeren komedie, men det dukker opp litt kjærlighet også. Jeg har sett 3 av filmene og de ble plassert raskt på yndlingslista mi.

Nå skal det også gå en Bring it on musical, som skal reise rundt på turne i USA fremover og ut i 2012. Det er noe jeg virkelig ønsker å få med meg! Men å dra helt til USA for en musical er ikke sikkert jeg får lov til, men hvem vet, kansje jeg sitter å ser på musikalen i Los Angeles/Houston/St. Louis/Charlotte eller Durham neste år?

 

Er du interissert i å finne ut mer så klikk deg inn på: http://www.bringitonmusical.com/ 

Jeg kom over bloggen til Ida fra ski (http://wordsoflife.blogg.no/ ) dag morres da jeg skrudde på pcen etter å ha lest i Blue Moon (den engelske boken jeg må være ferdig med til skolen starter igjen ) ute i hagen i det fine påskeværet. Der skrev hun om ett nettsted man kunne se TV-serier på nettet, og lenger ned i gjesteboken skrev Karianne (http://carrieyap.blogg.no/) en kommentar med en link til FastPassTV der man kan se filmer gratis. Jeg tok å tittet nærmere på dette da jeg fikk tilgang til en ny film av bring it on som jeg ikke har sett før, for en flaks!

Vil du ta en titt på Bring it on? Se gjerne du også, nå sitter jeg å koser meg med film mens solen skinner ute. Huff, hehe.

-Q: Hva synes du om filmen?

-Q: Kunne du tenke deg å se musikalen?

 

-Marry-

 

borte bra, men hjemme best! Cheerjump!

Endelig er jeg hjemme igjen--> borte bra, men hjemme best! Jeg er så takknemlig for at vi får fri både mandag og tirsdag neste uke, eller lettere sakt i morgen og dagen etter. Jeg kan nesten ikke huske hva jeg har gjort de siste dagene, for ingen spesielle ting har hendt der nede i Sverige, ved våres fredlige og rolige sted ute på landet. Noe fornuftig har jeg heldigvis fått gjort som å jogge en liten tur, lest litt engelsk, syklet og trent litt på hopp innen cheerleading på trampolinen.  Det er mange forskjellige typer hopp i cheerleading, og jeg ser frem til den dagen jeg klarer disse perfekt!

 JUMP AROUND!

I cheerleading begynner man somregel med de enkleste hoppene/nybegynnerhoppene som kalles Tuck Jump / Tuck hopp og Spread Eagle / X-hopp.


Tuck Jump / Tuck hopp                           Spread Eagle / X-hopp.

Deretter går man videre til intermediate hopp/middels hopp som Toe Touch / splitthopp, Front Hurdler og Pike.
 
 
 
Toe Touch / splitthopp                                                         Front HurdlerPike
 
 
Mye mer om dette på http://cheerleading.blogg.no/1251452287_hopp_i_cheerleading.html , en utrolig god blogg du burde lese om du er cheerleading interissert. ;)
 
 
-Q: Klarer du noen av disse hoppene?
-Q: Hvordan har ferien din vært? 
 
 
-Marry-

Niterains cheer fans

Sist lørdag dro mange av OCT Galaxy Platinum jentene til Peppes, der vi koste oss og fikk utdelt fan T-skjorter av Niterains.  

Martine og meg <3
Gjennomgang av vårt lille show utenfor Peppes, før turen gikk videre til Rockefeller.

Vi møtte bandet personlig utenfor rockefeller der de ble møtt av glade cheerleadere som rask satte i gang med ett lite show de ikke hadde sett før. Vi kom ikke inn på selve semifinalen, men vi fikk stemme og senere vite at de hadde vunnet! Vi har også fått høre at det sansynligvis ikke var siste gangen vi fikk høre fra dem. Utrolig koselig kveld!

Let`s Go Niterains! circus, show and rock and roll! Let`s Go Niterains. Morty, Dafs, Jess and Baz. Let`s Go Niterains!

-Marry-

Proud to be on this team!

Galaxy Platinumer senior coed laget i klubben. Laget ble dannet i november 2008 og deltok i sitt første NM i mars 2009. Det er ikke noe å tvile på når jeg sier at dette laget har et fantastisk miljø, supre trenere og hardtarbeidene utøvere! Hver trening er noe å glede seg til og jeg er rett og slett stolt over å få være med i Platinium! Snart skal jeg også være med på show, det er ikke lenge til summer open nå som er  lørdag den 11. juni 2011. Mål fremmover: Gi alt på treninger og trene litt styrke hver dag!

26326_392468170766_528405766_5514039_396957_n26326_392496990766_528405766_5514207_7469371_n

 

Besøk gjerne klubben på: http://octgalaxy.no/

-Marry-

Åpentrening, bli cheerleader?

Trykk på linken for å lese artikkelen om cheerleadning og OCT Galaxy! --> http://dittoslo.no/forbruker/livsstil/cheerleading-blir-stadig-storre-i-norge-1.6133608

Åpen trening på idretshøyskolen i Oslo med OCT Galaxy Platinium var spennende. Tiden bare fløy av sted og plutselig satt vi i bilen på vei hjem. Det var nok min venninne Julie, som jeg ble kjent med da hun begynte på basket laget jeg gikk på som fikk meg til å prøve meg. En liten hemmelig drøm har jeg hatt i noen år nå om å prøve cheerleadning, men jeg var nok ikke tøff nok til å begynne. Jeg trodde man måtte kunne mye turn og at det var alt for sent å begynne nå i en ungdommelig alder uten turnerfaringer i det hele tatt. Der tok jeg nok feil! Om ikke Julie hadde begynte på cheerleadningen etter å ha sluttet på basketen for ett år siden, hadde nok ikke jeg sett muligheten.

 

Treningen besto av styrkeoppvarmning, turnøvelser og deretter stunt. Siden det var åpen trening med flere nybegynnere var alt på et lettere nivå slik at vi kunne henge med. Jeg prøvde meg som base, men det var mye å lære seg. Noe som gjør at jeg kan sette meg ett mål til treningene fremover. For jeg ble nok overbevist nok til å begynne. Dette var både nytt og spennende, morro og sosial og koselig og lærerikt! Noe jeg satt mest pris på av alt, var det gode miljøet og velkommsten jeg fikk da jeg møtte opp. Jeg kommer nok tilbake allerede på mandag! <3

Cheerleadning er for alle! Har du også lyst til å begynne, så ta kontakt med ditt nærmeste cheerleadning lag for mer informasjon. Gå også inn på: http://cheerleading.blogg.no/ en knall god blogg for alle cheerintereserte gutter og jenter!

Ikke glem å meld deg på bloggvurderingen--> http://marryluwdance.blogg.no/1301580534_vurdere_din_blogg_.html

-Marry-

 

Nå cheer det!

Nå er det ikke lenge til jeg skal gjøre noe jeg lenge har hatt lyst til. Nemlig prøve ut cheerleadning! Det er åpen trening på http://octgalaxy.no/ oct galaxy og både erfarne og nybegynnere senioere (15+ år) er velkommen for å prøve. Ta turen til NIH i Oslo denne lørdagen 2/4 kl 12-13.30!


Min nye t-skjorte "Im here 2 dance" fra H&M 149 kr!

-Q: Har du prøvd cheerleadning?

-Marry-

Design av:


  • INGVILD AASHEIM