24.10.2015 Glutenfri Pizza

I kveld har jeg prøvd å lage en glutenfri pizza for første gang, noe som var ganske artig. Jeg pleier ikke være den aller beste kokken, men øving gjør mester. Denne oppskriften er en av de enkle regner jeg med, men fornøyd ble jeg uansett.

Jeg brukte disse ingrediensene:

  • 2,5 dl fingervarmt vann
  • 1/2 pakke fersk gjær
  • 1ss olivenolje
  • 2 tsfiberhusk/fibermiks
  • 1 ss sukker
  • 3,5 dl glutenfri mel (jytte mjøl) eller Toro glutenfri fin melblanding
  • 1 paprika
  • 1 tomat
  • litt oregano
  • 1 hermetikkboks med hakkede tomater
  • 400 g kyllingfilè
  • ost til toppen

Fremgangsmåte:

1. Jeg begynte med å blande gjæren ut i det fingervarme vannet, før jeg blandet dette sammen i en bolle med olje, fibermiks, sukker, mel til det ble en deig.

2. Deretter satt jeg den til heving på et lunt sted, eks over vasken på en rist med varmt vann under. Husk å dekke til med plastikk eller et håndkle. Deigen skal stå en times tid.

3. Nå begynner man å kjære opp kyllingfilèen  i små biter før den stekes. HUSK å sett på stekeovnen på 225 grader allerede nå da ovnen bruker tid på å bli varm nok for steking av pizzaen.

4. Så blandes hermetikkboksen inn med tomat biter i stekeplaten med kylling og drysser litt oregano på. Dette kan stå på svak varme i noen minutter. 

5. Når deigen er klar skal den ut av bollen og over på en stekeplate kledd med bakepapir. Her skal deigen trykkes utover på platen med litt fuktige og rene hender. Nå skal kjøkkenhåndkle over igjen for enda en heving i ca. 30 min evt. lenger.

 

6. Imens skjæres opp paprikaen og tomaten i strimler, riv ost til topping og evt. andre grønnsaker om ønskelig. (ananas anbefales og hakkede spinatblader)

7. Når deigen er ferdig igjen er det klart for å legge på pizzafyllet. Hell kylling/tomat/oregano blandingen over før du legger på grønnsakene. Du avslutter med å strø ost på toppen.

8. Pizzaen settes inn i ovnen i 15-20 min på midterste rille.

9. Tilslutt kan man pynte på med litt agurk for å få mer farger til maten. FERDIG!  

Takker for masse gode ideer og veiledning fra hjemmesiden til veganmissjonen. :)

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar





Design av:


  • INGVILD AASHEIM
  • hits