hitsLivet er ikke lett i dagens samfunn

I mange år nå har jeg nærmest drøm om en egen leilighet. Der jeg kan slappe av, spise hva jeg vil, innrede som jeg vil, invitere hvem jeg vil på besøk og kan når som helst få ro til arbeid eller hvile etter en lang dag. Det er ikke like lett når man bor hjemme med tynne vegger og folk oppå deg hele tiden. Akkuratt nå er jeg litt takknemlig for at jeg er skadet og har tatt meg et friår fra skolen. Somregel frem til klokken to på dagen er jeg helt alene og kan til og med høre mine egne tanker, det sier litt.Det er ikke det at jeg er så utrolig kravstor, men jeg har strevd lenge med å virkelig kunne slappe av uten at noen utenfor påvirker følelsene mine eller at meg selv bare ikke klarer å slappe av invendig. Det er faktisk et av mine prosjekter mens jeg er hjemme. Det å lære meg til å stresse ned, finne min indre ro og rett og slett føle meg mer opplagt og frisk.

I går skrev jeg om et nytt prosjekt jeg skal begynne med. Det å klippe ut livsstilstips og samle alt i perm. Dette for å få oversikt over alle tips og råd der ute og samtidig pusle med krativiteten min, og kanksje noe av dette kan hjelpe meg til å få en bedre hverdag. I en artikkel fra ssb.no sto det at "Det antas at om lag 30 prosent av befolkningen i løpet av livet har en psykisk lidelse av typen depresjon, angst, fobi eller somatoforme lidelser, og ca. 40 prosent av dem er kvinner og 20 prosent er men." Dette er store tall, og det kommer nok av hvordan samfunnet er i dag. Korte stikkord om dette er #press #stress #krav #perfeksjonisme #konkurranse #idealmenneske #toppkarakterer #arbeid #dyktighet #personlighet #sosialt #utseende og ikke minst det at vi alle skal være #supermennesker .. Det er ikke lett når man føler presset hver dag på å se perfekt ut, være flinkest på jobb og skole, flink som datter/sønn/mor/far/bror/søster/barnebarn/venn/kjæreste, være sporty, super sosial, perfekte klær og sminke og ha den perfekte personligheten. Så det er ikke rart at man ender opp super stressa, depresiv, føle håpløshet og utbrent når idealmenneske egentlig bare burde være et menneske som er seg selv, og har det godt med seg selv og andre rundt seg. Vi er jo alle skapt forskjellige, så det at samfunnet tilsier at alle skal være like fordi det er dette som er riktig, så strider det vel egentlig mot vår egen natur?

 

Mange av de jeg kjenner sliter på en eller annet måte i forskjellige grader med enten seg selv, med familien, venner, jobb, selvtillit, selvbildet eller pga noen andre de kjenner gjør det, slik at det påvirker dem igjen. Jeg er et eksempel i seg selv på en som prøver å holde motet oppe, være positiv og glad, men som av og til feiler og kanksje hadde trengt en psykolog selv. Jeg har fått en smell i veggen flere ganger pga alle kravene og press jeg har vært utsatt for. Men jeg har alltid vært sta nok til å løfte meg selv opp og lært noe av det med bevisshet. Jeg mener det er viktig å alltid finne noe positivt i hvilken som helst situajson, for det er somregel alltid en lys side ett eller annet sted inni en tunnel, det er bare det å finne den. Og det føler jeg at jeg har blitt flink til, selvom den beste optimist har en liten pessimist inni seg til tider. Men det er heldigvis helt menneskelig.

 

2 kommentarer


Helle Molnes - fitnessblondie
-23.10.2013 kl:14:01


Kjenner meg godt igjen i det du skriver her!
Marita
-23.10.2013 kl:15:16


Helle Molnes: Godt at man ikke er alene <3 Ha en flott dag videre ^^

Skriv en ny kommentar

Design av:


  • INGVILD AASHEIM