hitsÅpne en ny dør, det finnes alltid noe godt!

Sommeren er herlig, og når det er ferie att på til får man tid til å gjøre ting man ellers ikke har muligheten til å gjøre. Det kan være så mangt ett menneske ønsker å drive med, men det viktigste av alt er at man har lyst til å gjøre noe, lyst til å oppleve noe og har gleden av å skape noe! Slike ting gir livssglede og ett fullverdig liv.

Det er enkelte som har mistet denne livsgleden etter det grusomme som hendte den 22 Juli i år, og det finnes flere i vårt land og desto flere i verden som er i live, men som ikke lever med glede i hjertet av mange grunner. Det er hjerteskjerende å vite at ikke alle har det like godt som oss glade, nyskjerrige og spreke ungdom. Men det er alltid håp, og når det gjelder livsglede så er det en mulighet som står åpen for alle uansett miljø, skade eller annet som tråkker en ned i hverdagen.

 

Hva må til for å finne seg selv igjen?

(http://debatt.sol.no/content/10-normer-maksimal-livsglede)

1. Et rolig sinn
Ta det med ro og ta deg tid til å belønne deg selv av og til. Å stresse gjør ingenting bedre, men vondt verre.

2. Et vennlig sinn
Hvis du er god mot andre, vil som oftest andre være gode mot deg. Ved å være vennlig mot andre setter du det gode i bevegelse og skaper en bedre verden.

3. En åpent sinn
Alt er mulig. Spør deg selv "hvorfor ikke" istedenfor "hvorfor". Ha ingen forventninger og grip mulighetene når de byr seg. Med et åpent og fleksibelt sinn blir du ikke så lett å bli skuffet heller. Et åpent sinn er kanskje den viktigste normen for maksimal livsglede.

4. God helse
God helse i seg selv gir ingen lykke, men det motsatte gjør deg fort ulykkelig og kan gjøre det vanskelig å realisere alt det du har lyst til å gjøre. Eller kanskje du ikke har lyst til å gjøre noe som helst annet enn å bare bli frisk? Bestem deg for at det skal sprute livsglede og vitalitet av deg - alltid. Og gjør de tiltak som du vet må til for å få en bedre helse - idag.

5. Samhørighet
Det er viktig å føle tilhørighet og fellesskap - at du hører til. Vi trenger alle noen som bryr seg om oss. Hvis du viser at du bryr deg om andre, tar det ikke lang tid før du ser at også andre bryr seg om deg.

6. Vis mot
Denne normen er kanskje den vanskeligste. Hvis verden skal bli et bedre sted å være, må du bidra gjennom å bevist kjempe mot det du synes er galt. Det krever mot.

7. Tillitisme
Ha tillit til at ting ordner seg. Det går seg til. Tillitisme er egentlig en norm som følger av normen for et åpent sinn. Det handler om å anerkjenne og akseptere usikkerheten, å ikke ha fremtiden spikret ferdig, avvente og ha tillit til at det ordner seg - noen ganger i siste øyeblikk. For hvis du har staket ut hele kursen din på forhånd, da skjer det jo ikke noe spennede da? Det å være litt spontan kan lønne seg.

8. Humor
Det er utrolig inspirerende med mennesker som klarer å takle store utfordringer med et smil og godt humør. Bli en sånn person du også. Ta utfordringene med et smil.

9. Middelvei
Middelvei er å kunne nyte av livets goder uten å hengi seg til de og bli fanget. Ikke for mye, ikke for lite. Det viser styrke, sjelelig styrke og viljekraft å kunne nyte en passe porsjon av livets goder og ikke overdrive.

10. Perspektiv
Har du ett ansikt full av kviser? Feit? Et slitsomt menneske rundt deg? Ingen inspirasjon i hverdagen? Du er ikke alene. Men hva betyr det? I din egen, lille verden kan slike ting bety mye. Men utvider du perspektivet ditt vil du fort se hvor fint du faktisk har det - til tross for enkelte skavanker og eventuell motgang. Har du noen gang kjent sulten gnage i kroppen i månedsvis? Kanskje opplevd at et av dine barn sulter ihjel? Har du noen gang vært så tørst at du blir overlykkelig når du finner et gjørmehull hvor du kan supe i deg noen sårt tiltrengte dråper? Eller har du kanskje opplevd å være utsatt for krig og sett dine nærmeste bli drept? Med det rette perspektivt ser du fort at du antageligvis har sluppet billig unna og at du har mye å glede deg over. Slutt å sutre over bagateller. Sett pris på livet og de mindre viktige tingene i ditt liv. Det er ikke alle som har muligheten til det.

Det er lov å sutre. Det er lov å synes synd på seg selv. Men ikke la det gå sport i det. Åpne opp sinnet ditt, søk mulighetene, sett ting i perspektiv og du vil boble over av livsglede Du er en toppers person, ikke glem det! <3


-Marry-6 kommentarer


Silje Helen
-05.08.2011 kl:21:47


Utrolig bra skrevet !
Marita
-05.08.2011 kl:21:58


Silje Helen: Tusen takk, koselig å høre =D
SandraHetland
-05.08.2011 kl:22:06


Søt blogg!<3 Takk for kommentaren, ta gjerne turen innom igjen<3
Marita
-05.08.2011 kl:22:50


SandraHetland: Tusen takk, det setter jeg pris på :D
Emilie
-05.08.2011 kl:23:41


så fin blogg du har :D
Marita
-06.08.2011 kl:11:39


Emilie: Så koselig å høre, takk =D

Skriv en ny kommentar

Design av:


  • INGVILD AASHEIM