Sunn og kjempegod kake!

 Foto: Erik Hannemann
I dag fikk min lillesøster og jeg utrolig lyst til å bake, bare sånn rett ut av det blå. Men ettersom at jeg ikke vil være så usunn så ble litt søking på nettet etter en litt sunnere versjon av en kake. Det var mange alternativer, men vi falt for denne nøttekaken fra www.dinmat.no .
 
Uansett kake eller bakverk, her er noen tips:
 
- Bytt ut sukkeret med fruktose eller sukkerin, dette er mye bedre alternativer til sukker. LES HVORFOR  her og her!
- Bytt ut vanlig hvetemel med ett grover alternativ som rug eller spelt osv...
- Om du velger sukker alikvel, det skader ikke å ta litt mindre.
- Velg alltid mørk sjokolade over 70 % fremfor melkesjokolade.
 
Ingridienser:
 
5  egg
200 g  sukker
250 g  hasselnøtt-kjerner
250 g  mandler
1 ts  bakepulver
100 g  mørk sjokolade
 
 
 Framgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis, jo lengre du pisker eggedosisen jo luftigere blir kaken.

Mal hasselnøtter og mandler i kjøkkenmaskinen.

Vend de malte nøttene og bakepulveret inn i eggedosisen.

Hell røren i en rund form (26 cmi diameter) og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.

Smelt mørk sjokolade i vannbad og smør dette utover kaken mens den ennå er lunken.

Pynt med et par friske jordbær og et par blader sitronmelisser.

Server gjerne med biter av litt frisk frukt som jordbær, kiwi og appelsinfilet.

 

 

-Q: Laget denne kaken før?

 

-Marry-

 

Én kommentar


Trude, komenterer tilbake :-)
-08.05.2011 kl:18:01


nammm så god ut <33 :O

Skriv en ny kommentar





Design av:


  • INGVILD AASHEIM
  • hits